Karbanátky z červené řepy s odlehčeným bramborovým salátem

September 10, 2019

 

Řepa je surovinou, ze které se dá připravit mnohi jídel a zároveň má velmi blahodárné účinky pro naše tělo. Obsahuje důležité látky a vitamíny, slouží jako prevence proti rakovině, má detoxikační účinky, podporuje činnost mozku, dodává pružnost a lesk našim vlasům, pleti a dokonce vyvolává optimističtější náladu. Léčivých účinků je celá řada, takže proto bychom řepu měli zařazovat do našeho jídelníčku častěji. 

 

Pokud nejíte maso a nebo si nějaký den chcete udělat bezmasé jídlo, připravila jsem pro vás řepné karbanátky pečené v troubě a k nim senzační bramborový salát se zakysanou smetanou a zeleninou. Karbanátky ale můžete použít například i do burgerů místo masa, nebo jako svačinku do krabičky s sebou do práce nebo do školy. 😊

 

Co budeme potřebovat:

 

Na karbanátky (8 kusů)

2 střední červené řepy

2 vejce

1 hrnek jemných ovesných vloček

1 menší cibule

3 stroužky česneku

Tymián

Petrželka

Sůl

Pepř

 

Na bramborový salát (cca 3 porce):

400 g malých brambor

1 červená paprika

1 menší červená cibule

1 jarní cibulka

2 nakládané okurky

2 lžíce zakysané smetany

Bylinky (tymián, bazalka, pažitka..)

Sůl

Pepř

Pár kapek citrónové šťávy