FIT cuketový perník s arašídovým krémem

August 14, 2019

 

 

Perník jako vzpomínka na mé dětství.😍 Už od malička nám ho mamka pekla doma. Provoněl vždycky celý byt a já ho milovala ještě s vrstvou čokoládové polevy a horou šlehačky ve spreji.❤ To bylo teda #nebevhube. 

Já ale mamky recept posunula o něco dál. Udělala jsem zdravější variantu z té naší klasiky a vytvořila #nebevhubenadruhou.😁❤ 

 

Co budeme potřebovat:

 

Na perník

2 hrnky celozrnné pšeničné mouky 

1/2 hrnku třtinového cukru  

2 vejce

1 lžíce ztuhlého kokosového oleje (jinak 20 ml tekutého)

1 středně velká cuketa

1 balení prášku do perníku 

1 lžička perníkového koření 

1/2 lžičky skořice

2 lžíce holandského kakaa

Vanilkové aroma

 

Na krém

1 vanička nízkotučného tvarohu (250 g)

1 kelímek ricotty (200 g)

1 lžíce arašídového másla

2 lžíce medu

 

Postup:

 

Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme chvilku odležet, aby pustila trochu šťávy, kterou také využijeme.

 

V míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přimícháme cuketu i se šťávou, kokosový olej a pár kapek vanilkového aroma. 

 

Suché ingredience smícháme dohromady a přidáme je k tekuté směsi. Pořádně promícháme.

 

Pekáč vymažeme kokosovým olejem a zasypeme trochou mouky. Nalijeme do něj těsto a dáme péct na 25-30 minut do vyhřáté trouby na 160 stupňů. (Záleží, jak tlusté máme těsto)

 

Před vyndáním těsto propíchneme špejlí. Těsto se nám na ní nesmí lepit.

 

Tvaroh s ricottou rozmixujeme společně s medem a arašídovým máslem.

 

Vychladlý perník potřeme krémem. Vršek můžeme dozdobit ovocem, mátou a posypat chia semínky.

 

Dobrou chuť💋