Borůvkový cheesecake (bez lepku)

August 11, 2019

 

 

Kynuté borůvkové koláče a tvarohové knedlíky, to je taková klasika, kterou každý miluje. Ale pokud si upečete tenhle borůvkový cheesecake, budete milovat další borůvkovou dobrotu!

Navíc neobsahuje lepek, takže je vhodný i pro celiaky. Pochutná si na něm opravdu každý! 😊

Co budeme potřebovat:

 

Na korpus

80 g loupaných mandlí

50 g pohankové mouky

1 vejce

100 g bílého jogurtu

1 pl medu

20 ml kokosového oleje

 

Tvarohová vrstva

250 g nízkotučného/polotučného tvarohu

2 balení (400 g) ricotty

2 vece

Trocha citronové kůry

60 g třtinového cukru

Pár kapek vanilkového aroma

 

250 g borůvek

 

Postup:

 

Mandle v mixéru rozmixujeme na mouku. Mandlovou mouku smícháme společně s pohankovou moukou. Přidáme ostatní suroviny a umícháme husté těsto. 

 

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů 10 minut.

 

V míse smícháme tvaroh, ricottu a vejce. Přidáme cukr, pár kapek vanilkového aroma a špetku citrónové kůry. 

 

Tvarohovou vrstvu nalijeme na předpečený korpus a dáme péct do trouby na 55-60 minut.

 

Pod dortovou formu dáme pekáček s horkou vodou, aby byl cheesecake vláčný.

 

15 minut před dopečením dodáme na tvarohovou vrstvu borůvky a vrátíme zpět do trouby.

 

Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.

 

Dobrou chuť💋