Buddha Bowl se zelenou čočkou a sýrem halloumi

June 15, 2019

 

 

Ahooooj! Léto je v plném proudu a já jsem opět na značkách. Sice ještě nemám zkoušky úplně za sebou, ale přece jen nějaký čas se na vaření a přípravu jídel najde. 😊

 

Jak jste na tom vy s vařením během léta? Já dávám přednost rychlým pokrmům a nejradši mám něco svěžího, kde je hodně zeleniny a člověk se po jídle necítí těžce.

 

Buddha bowl je do tohoto počasí úplně ideální. Obsahuje totiž samé výživné suroviny, které naše tělo potřebuje. Můžete si jí vlastně udělat podle své chuti, je to takové jídlo "co dům dal".

Ačkoliv název Buddha bowl často bývá odvozen od Buddhovo zakulaceného bříška, jiní zase tvrdí, že byl hubený, ale nosil si s sebou všude misku, do které mu lidé dávali jídlo, převážně ale zdravé, pestré a barevné. 

 

Moje dnešní miska obsahuje luštěniny, zeleninu, tuky, bílkoviny i sacharidy. A tak má vlastně správně vypadat. Je to vše na vaší kreativitě, avšak nikdy nezapomeňte, aby byla vyvážená a obsahovala správný poměr všech surovin, které si vaše tělo žádá. 😊

Co budeme potřebovat:

 

Na cca 2 porce:

 

200 g zelené čočky

1/2 červené cibule

Jarní cibulka

Čerstvé bylinky

2 pl octa balsamico

Pár kapek limetový šťávy

1 pl olivového oleje

Sůl

Pepř

 

1 balení sýru halloumi

1/2 okurky

2 menší mrkve

Cherry rajčátka

Kukuřice

Granátové jablko

 

 

Postup:

 

Zelenou čočku propláchneme a vaříme v neosolené vodě cca 20 minut.

 

Zelenou čočku po uvaření smícháme s červenou a jarní cibulkou, balsamicem, olivovým olejem a zakápneme limetkou, aby čočka měla nakyslou svěží chuť. Čočku osolíme a opepříme dle chuti a vmícháme do ní hrst čerstvých bylinek (použila jsem bazalku, tymián, petrželku, pažitku, libeček).