Kuřecí roláda s medvědím česnekem a žampiony

April 27, 2019

 

 

Ahooj, konečně vám sem zase po delší době přidávám nějaký slaný recept. ☺

Jelikož se nám venku oteplilo a příroda nám naděluje plno skvělých surovin, rozhodla jsem se toho využít a připravit jarní odlehčené jídlo právě ze sezónních potravin. Medvědí česnek a chřest, to jsou suroviny, které jsou teď všude dostupné. Navíc si medvědí česnek můžete sami a zadarmo natrhat někde v lese a mít tak z toho ještě lepší pocit, že ho máte čerstvý, a vlastnoručně nasbíraný přímo z přírody. Ale pospěšte si, jeho sezóna už pomalu končí, zatímco chřest teď koupíte v každém supermarketu a nebo na trzích, kde jsem ho kupovala já. 

 

Za mě skvělý jarní lehký oběd nebo večeře, který není ani tak náročný na přípravu. Kuřecí roláda je díky náplni krásně šťavnatá. Ricotta, jarní cibulka, medvědí česnek a žampiony si hrají skvěle do noty. K tomu pečené brambory nebo batáty a nějaký bylinkový dresink. Tak se do toho pustíme, ne? ☺

 

Co budeme potřebovat:

 

Na cca 3 porce:

400 g kuřecích prsou

svazek medvědího česneku

2 jarní cibulky

2 žampiony

100 g ricotty

Sůl

Pepř

Bylinky (bazalka, oregano, tymián, nebo jakékoli jiné podle vaší chuti)

Muškátový oříšek

Pár kapek citronové šťávy

40 g parmezánu

 

3 brambory

1 batát

Zelený chřest

Olivový olej

 

Postup:

 

Kuřecí prsa nakrájíme a naklepeme tak, aby nám vznikly co největší plátky. Maso osolíme a opepříme z obou stran.

 

Na olivovém oleji orestujeme jarní cibulku s medvědím česnekem nakrájeným nadrobno. Poté přidáme na malé kousky nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Nastrouháme špetku muškátového oříšku a přidáme ricottu. Vše necháme společně povařit. Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán a zakápneme citronovou šťávou.

 

Kuřecí plátky potřeme ricottovou směsí a zabalíme do rolády. Pokud se n