Ořechová roláda s jahodama

April 15, 2019

 

 

Úkol zněl jasně: "Upeč něco s vlašskými ořechy". Takový úkol jsem dostala od švagra, který slavil tenhle víkend svátek. Jelikož jsem teď už několikrát po sobě pekla samé dorty, napadlo mě udělat nějakou změnu a místo dortu upéct roládu. Ani byste nevěřili, jaký měla tahle roláda úspěch.❤ Vždycky mě tyhle spokojené výrazy a zmizení mého výtvoru rychlostí blesku taak potěší. 😀 A určitě tahle roláda udělá radost vám i každému, kdo ji ochutná.😊

 

Co budeme potřebovat:

 

Na těsto:

4 vejce

3 pl medu/jiného sladidla

3 pl odtučněného tvarohu

1 odměrka proteinu

50 g rozemletých vlašských ořechů

1 prášek do pečiva

Pár kapek vanilkového extraktu

 

Na krém:

600 g ricotty (můžete použít i mascarpone nebo půl napůl)

Sladidlo dle chuti (med, moučkový třtinový cukr)

Kapka vanilkového aroma

Hrst vlašských ořechů

 

Jahody na ozdobení, lístky máty

 

Postup:

 

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů

 

Oddělíme od sebe žloutky s bílky a z bílků vyšleháme nadýchaný sníh.

 

Žloutky rozmixujeme společně s cukrem/medem a tvarohem. Poté přidáme zbylé ingredience a sníh z bílků. Pořádně promícháme.

 

Na plech s pečícím papírem rozprostřeme rovnoměrně těsto, aby bylo na každé straně stejně silné. (Snažíme se vytvořit obdélníkový tvar)

 

Dáme péct na 20 - 25 minut.

 

Hotový plát i s pečícím papírem srolujeme, aby se nám po vychladnutí nepotrhal a necháme vychladnout.

 

Na krém si smícháme ricottu nebo masca