Teplý salát z černé čočky se zeleninou, cizrnou a balkánským sýrem

March 27, 2019

 

Asi jste si všimli, že už jsem nějakou dobu nepřidala žádné masité jídlo. Je to tím, že přes týden, kdy chodím do školy a jsem v Olomouci si obědy převážně vařím sama a nějak jsem se naučila připravovat si tu spíše jídla bez masa, jelikož když jsem doma, máme maso skoro pořád. Proto přes týden na maso už ani nemám chuť a snažím se vymýšlet vegetariánské pokrmy, které jsem si poslední dobou opravdu zamilovala!

 

Třeba tento pokrm z černé čočky. Znáte černou čočku? Zkoušeli jste si jí doma připravit? Já jí jedla vždy jen v restauracích a tentokrát jsem si jí připravila konečně i doma. :)

 

Černá čočka beluga je luštěninou jako každá jiná čočka, ale přesto je jiná! Má jemně oříškovou chuť, člověka nenadýmá, nemusí se před vařením namáčet a ani se vám nerozvaří. Hodí se skvěle k rybám nebo třeba takhle do různých salátů. Já si jí vážně zamilovala a věřím, že si jí zamilujete taky!

Co budeme potřebovat:

 

na cca 2 porce:

 

200 g černé čočky beluga

60 g cizrny z konzervy

1/2 cukety

1 červená cibule

2 stroužky česneku

1/2 červené papriky

pár cherry rajčat

olivy, pokud máte rádi

sojová omáčka

olivový olej

Šťáva z limety

sůl

pepř

koření na grilovanou zeleninu

<