Ořechové mini košíčky s mascarpone krémem

March 23, 2019

 

Dnes jsem měla chuť na něco rychlého k odpolednímu kafi, ale nechtělo se mi péct s dortem. Zvolila jsem proto tuhle jednoduchou variantu bezlepkových košíčků s mascarpone krémem, s jahodami a granátovým jablkem. Pokud máte doma zbytky oříšků a chcete nějakou rychlovku, kterou potěšíte své okolí, vrhněte se na ně. Já je upekla odpoledne a večer už byly všechny pryč.😀 Takže příště už jedině dvojitou dávku.😁

 

Co budeme potřebovat:

 

Na korpus (12 košíčků)

80 g mandlí

50 g arašídů/nebo jiných ořechů (záleží na vaší chuti)

50 g rýžové/kokosové mouky

50 g datlí

 

Na krém

1 mascarpone

Vanilkové aroma

Sladidlo dle chuti

 

Na ozdobení

Jahody

Granátové jablko 

Máta

 

Postup:

 

Ořechy rozmixujeme na mouku. Datle zalijeme horkou vodou alespoň na 10 minut. Poté je rozmixujeme s trochou vody, ve které byly namočené, do hladkého krému. Smícháme vše dohromady a vytvoříme nelepivé těsto.

 

Připravíme si formičky na tartaletky, nebo na košíčky. Pokud nemáte, použijte plech na muffiny, jako jsem to udělala já.

 

Vymažeme formy kokosovým olejem a vytvarujeme košíčky.