FIT medovník

March 9, 2019

 

 

Předělávat dorty a celkově všechno jídlo do zdravější verze mě moc baví! Na medovník už jsem se nějakou dobu chystala ale bála jsem se jeho náročnosti.. Jenže ono to vlastně vůbec náročný není! 

Navíc tenhle je plný bílkovin a slazený převážně medem (jak nečekané 😀).

Tak se do něj pusťme 🙂

 

Co budeme potřebovat:

 

Na korpus

250 g ovesných vloček
250 g celozrnné mouky
60 g vanilkového proteinu
Špetka skořice
1/2 prášku do pečiva
3 pl kokosového cukru
4 pl medu
3 vejce
1 pl olivového/kokosového oleje 

Mléko dle potřeby 

 

Na krém 

500 g polotučného/nízkotučného tvarohu

200 g ricotty

3 pl medu

 

Hrst vlašských ořechů 

 

Postup:

 

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Smícháme je s celozrnnou moukou, proteinem, skořicí a práškem do pečiva. K suchým ingrediencím přidáme vejce, med s kokosovým cukrem a olej. 

 

Vypracujeme v robotu nebo ručně nelepivé těsto. Dle potřeby dolijeme mléko nebo naopak přidáme mouku, aby nám těsto nelepilo.

 

Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát. Pomocí dortové formy nebo šablony vykrojíme kulaté korpusy. Použila jsem dortovou formu o průměru 20 cm a těsto mi vyšlo na 6 korpusů.

 

Korpusy pečeme na pečícím papíře na 180 stupňů 10 minut (pekla jsem 3 najednou).

Poznámka: upečte i odkrojky, které vám zbydou, budou se hodit na dozdobení dortu.

 

Upečené korpusy necháme vychladnout.

Tvarohy smícháme společně s medem a ricottou. Krém dáme ztuhnout alespoň na 1 hodinu do lednice.

 

Každý korpus namažeme krémem a skládáme na sebe. Nakonec pomažeme i strany dortu.

 

Odkrojky z korpusu umixujeme na mouku společně s vl