Bezlepkové banánové tiramisu

February 26, 2019

 

 

Milovníci klasického zákusku tiramisu si rozhodně zamilují i tuhle bezlepkovou zdravější verzi. Spojení banánu, kávy, arašídového másla a smetanového krému dodává tomuto dezertu neodolatelnou chuť❤

 

Tak se do něj pojďme pustit😊

 

Co budeme potřebovat:

 

Na korpus

200 g pohankové mouky

100 g mletých mandlí nebo mandlové mouky

1 čl bezlepkového prášku do pečiva 

80 ml kokosového oleje

4 pl kokosového cukru či jiného sladidla

300 ml mléka 

1 silné espresso

 

Na krém

1 mascarpone
1 polotučný tvaroh
1 pl arašídového másla
1 šálek silného espressa
3 pl kokosového cukru či jiného sladidla
1 odměrka vanilkového proteinu

1 banán
Kakao na posypání 

 

Postup:

 

V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus. Poté přidáme rozpuštěný olej, mléko, šálek espressa a pořádně promícháme.

 

Těsto vlijeme do drtové formy vymazané olejem a pečeme na 180 stupňů 35-40 minut (záleží na typu vaší trouby). 

 

Na krém si mixérem smícháme všechny suroviny a dáme ztuhnout do lednice. 

 

Upečený korpus necháme vychladnout a následně rozkrojíme na dvě stejné půlky.

 

První půlku pomažeme krémem a na krém vyskládáme na kolečka nakrájený banán.

Přiklopíme druhou půlkou korpusu a opět potřeme zbytkem krému. 

 

Nakonec dort posypeme kakaem a můžeme dozdobit banánem.

 

Dort necháme odležet v lednici nejlépe přes noc, aby byl korpus vláčnější.

 

Dobrou chuť💋