Hovězí mini burgery s domácími bulkami a BBQ omáčkou

November 19, 2018

 

Burgery, kdo by je nemiloval!❤ Ještě když jsou z kvalitního masa a s domácí bulkou! Ať už masožravec, vegetarián či dokonce vegan,každý si u burgerů přijde na své. Já miluju ty s kvalitním masem a dobrou křupavou bulkou. Jediný, co mi vždycky dělá problém, je jejich pojídání. Opravdu jsem dodnes nepřišla na způsob, jak burger sníst, aniž by se mi celý nerozpadl. Hold svojí pusu nedokážu natolik otevřít, abych si ukousla pořádnej kus dlabance 😀 A teď jsem vlastně tenhle "little big problem" vyřešila! Mini burgery se dají totiž sníst bez problému i jaksi "na dámu" 😀 Navíc si člověk nemusí dát jenom jeden, že jo.. ☺ Já tyhle mini burgeříky dělala na narozeninovou oslavu ale určitě je to skvělej nápad i na silvestrovskou party, která se nám pomalu blíží ☺

 

Receptem na domácí bulky jsem se inspirovala na webu www.kitchenette.cz, jen jsem z výsledného množství těsta tvořila menší bochánky.

Co budeme potřebovat:

 

Na bulky:

 

  • lžíce sušeného droždí

  • 1/2 hrnku/ 120 ml teplé vody

  • 1/2 hrnku/ 120 ml mléka

  • 1 velké šťastné vejce

  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžička mořské soli

  • 3 hrnky / 375 g hladké mouky (já použila 2 hrnky celozrnné mouky)

  • rozšlehané vejce na pomazání

  • sezamové semínko na posypání

 

Na BBQ omáčku:

 

  • 250 g rajčatového pyré nebo nakrájených rajčat

  • 1 ks středně velké cibule

  • 1 ks stroužku česneku

  • 1 lžičku hořčice 

  • 2-3 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička citrónové šťávy 

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 1/2 lžičky mleté skořice 

  • pepř podle chuti

  • chilli dle chuti, pokud omáčku chcete pikantní

 

Na maso: