Krůtí plátky se sýrem a sušenými rajčaty s pečenou dýní a batáty

November 1, 2018

 

Krůtí plátek sem, krůtí plátek tam.. Krůtí a kuřecí plátky, ať už s rýží, bramborem nebo zeleninou si vařím docela často. Většinou je jen orestuji na olivovém nebo kokosovém oleji, uvařím si pytlík rýže a nazdar bazar. Ano, je to výborný a jednoduchý, ale přece jen mám ráda v jídle vždy nějakou změnu a tak jsem si ty plátky tentokrát pořádně vytunila. 😀  A výsledek? Z výborného na GENIÁLNÍ! K tomu pečená dýně s pečenými batáty a skvělá večeře byla na stole ❤

 

Co budeme potřebovat:

 

(Na cca 3 porce):

400 g krůtích prsních řízků

1 mozzarella

100 g sušených rajčat

50 g sýru gouda

Hrst lístků čerstvé bazalky

Sůl

Pepř

Koření dle chuti (grilovací, kari, tymián)

Kokosový olej

 

1 menší dýně hokaido

 

2 batáty

1 pl olivového oleje

2 stroužky česneku

Bylinky

Koření na americké brambory

Sůl

 

Postup:

 

Dýni rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřek. I se slupkou nakrájíme obě poloviny na plátky (tvar půlměsíčku). Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do změknutí, cca 20 minut na 180 stupňů.

 

Batáty oloupeme, nakrájíme na tvar hranolek, V míse promícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, kořením a solí. Batáty rozprostřeme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme také 20 minut do změknutí (batáty alespoň 2 během pečení promícháme).

 

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, okořeníme. Na rozpáleném kokosovém oleji orestujeme z obou stran asi 3 minuty. Nakonec na každý plátek masa položíme plátek mozzarelly, Nakrájená sušená rajčata, bazalku a posypeme nastrouhaným sýrem gouda. Maso ještě necháme chvíli pod pokličkou na mírném plameni, aby se nám sýry roztekly.

 

Dobrou chuť 💋