Palačinky s karamelizovanými jablky a mandlemi

October 8, 2018

 

Je tu další podzimně vyladěný recept. Nevím jak vy, ale já mám podzim spojený s chutí jablek, skořice, ořechů a taky ten karamel mi v téhle kombinaci hraje do noty. Proto jsem všechny tyhle suroviny spojila a vznikla parádní podzimní snídaně a to rovnou v podobě celozrnných palačinek s karamelizovaným jablkem a plátky mandlí přelitých javorovým sirupem a doladěných ořechovým máslem. MŇAM! ❤

 

Co budeme potřebovat:

 

Na palačinky (2 porce)

100 g celozrnné mouky (pšeničné/špaldové)
250 ml mléka
1 vejce

1 pl kakaa
Špetka soli
Skořice
Agáve sirup
Perníkové koření

Karamelizovaná jablka

1 jablko
3 čl  ghí másla
3 čl třtinového/kokosového cukru
Skořice
Plátky mandlí

Na doladění

Javorový sirup
Bílý jogurt
Ořechové máslo/marmeláda

 

Postup:

 

Mléko rokvedláme společně s vejcem. Přidáme suché ingredience a metličkou pořádně promícháme do hladkého těsta. Odladíme dle chuti agáve sirupem.

 

Těsto necháme na 10 minut odstát.

 

Palačinky smažíme na kokosovém oleji.

 

Jablka nakrájíme na tenké půlměsíčkové plátky. Na pánvi rozehřejeme ghí máslo společně s cukrem a se skořicí. Až se nám cukr rozpustí a vznikne karamel, přidáme jablka a plátky mandlí. Jablka osmahneme z každé strany.

 

Palačinky potřeme ořechovým máslem nebo domácí marmeládou (to už nechám na vás☺), zabalíme, přelijeme javorovým sirupem, přidáme bílý jogurt a nakonec dozdobíme jablky s mandlemi.

 

Věřím, že si moc pochutnáte ☺

 

Dobrou chuť💋