HARLEKÝN

October 2, 2018

 

 

Krásný druhý říjnový den vám všem☺

 

Jak jste si všimli, na mém blogu najdete převážně zdravější recepty a odlehčenější verze těch "klasických"jídel. Ano, taková jídla mám totiž nejradši ale přece jenom jsem člověk umlsanej a nějakou tu klasiku prostě nahradit nechci, a tak si jí dám takovou, jaká má být!

Tak je tomu i u tradičního dortu harlekýnu. No přiznejte sami, ta chuť je prostě nenahraditelná!❤

 

Tentokrát jsem chtěla touhle dortovou klasikou potěšit přítelovu babičku, která o víkendu slavila své 70.narozeniny. Se sladkou náhražkou bych nejspíš tak dobře neobstála jako právě s tímhle čokoládovým krasavcem plným šlehačky. :)

 

Takže pokud máte kolem sebe zastánce těchto tradičních receptů a chutí, pusťte se s radostí do výtečného HARLEKÝNU ❤

Co budeme potřebovat:

 

Na korpus:

4 vejce

120 g třtinového cukru

40 g holandského kakaa

130 g celozrnné mouky (můžete použít i polohrubou pšeničnou mouku, ale to bych nebyla já,aby tam nebylo něco trošku zdravějšího.. :D )

1 čl prášku do pečiva

4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (může být i máslo)

Vanilkové aroma

 

Na pařížskou šlehačku:

375 ml smetany ke šlehání (31% nebo 33%)

30 g třtinového cukru

30 g holandského kakaa

50 g hořké čokolády 

 

Na světlý krém:

200 ml smetany ke šlehání

Cukr dle chuti

 

+ nastrouhaná hořká čokoláda na ozdobení

 

Postup:

 

Začneme pařížskou šlehačkou, kterou si přip