Mangový dezert do skleničky

August 19, 2018

 

Pokud chcete návštěvu nebo své blízké potěšit něčím sladkým a osvěžujícím, pak je tento dezert jasným favoritem. Stačí vám na něj jen pár minut a pak ho šoupnout do ledničky vychladit. Navíc vypadá ve skleničce moc pěkně a přitom jde o velmi jednoduchou pochoutku. :-) 

Co budeme potřebovat

 

Na cca 6 skleniček:

 

200 g Lotus sušenek

1 pl přepuštěného másla

4 pl mléka

250 g mascarpone

250 g polotučného tvarohu

Vanilkový extrakt

1 zralé mango

Kokosový cukr, stévie či jiné sladidlo

 

Postup:

 

Sušenky rozdrtíme a zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem. Promícháme a dáme rovnoměrně naspod každé skleničky.

Mascarpone smícháme společně s tvarohem, vanilkovým extraktem a sladidlem (použila jsem stévii). Tento krém navrstvíme na sušenkový základ. 

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Mango dáme vařit společně s kokosovým cukrem na mírný plamen. Povaříme alespoň 5 minut. Poté mango přendáme do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré.

Mangové pyré nalijeme na tvarohový krém a skleničky dáme vychladit do lednice.

Skleničky ozdobíme čerstvým ovocem a oříšky.

 

Dobrou chuť💋

 

Tags: