Treska na rajčatech a špenátu s bramborovo celerovým pyré

June 4, 2018

 

 

Mám pro vás další tip na zdravý oběd. A tentokrát recept s rybou. Ryby bychom měli zařazovat do našeho jídelníčku často, jelikož obsahují tuky, které jsou pro tělo důležité a člověk se bez nich neobejde. Zvolit si můžeme z více tučných, jako je například tuňák a losos, a nebo jednu z méně tučnějších druhů jako je třeba treska. Treska se skvěle hodí k vyrýsování a redukci hmotnosti. Je také zdrojem bílkovin bez dalších kalorií.

Co budeme potřebovat:

 

4 x filet z aljašské tresky
150 g cherry rajčat
100 g listového špenátu
100 ml pasírovaných rajčat
Sůl, koření na ryby, bazalka, oregano

Bramborovo celerové pyré:
4 brambory
1/3 většího celeru
Mléko
Sůl
Pár lístků libečku

 

Postup:

 

Nejdříve si připravíme pyré. Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme společně vařit do osolené vody na 15-20 minut.

 

Po uvaření odlijeme vodu a brambory s celerem rozšťoucháme na hrubo. Hrnek mléka si dáme ohřát. Mléko přilijeme k bramborám a rozmixujeme ručním mixérem. Nasekáme si pár lístků libečku a přidáme k pyré. 

 

Filé z tresky si osolíme a okořeníme. Restujeme na olivovém oleji z každé strany cca 3 minuty. Poté přidáme cherry rajčata a listový špenát. Dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Nakonec podlijeme pasýrovanými rajčaty a necháme ještě chvíli povařit.

 

Přeju dobrou chuť!💋