Krůtí kari na kokosovém mléce

May 29, 2018

 

Trocha exotiky do tohoto počasí se vždycky hodí :)

 

Kari na kokosovém mléce je jeden z nejznámějších indických receptů. Můžete si ho udělat jak na veganský způsob, tak třeba s masem, jako to dělám já.

 

Tahle kombinace vás pohltí natolik, že už nebudete chtít jíst nic jiného. Můj přítel mě například požádal, abych mu tenhle pokrm připravovala teď každý den :D 

 

Posuďte sami, jak moc vás tohle jídlo ovlivní.

Co budeme potřebovat:

 

Na cca 3 porce:

300 g krůtích prsou

1/2 červené cibule

4 žampióny velké
1 velká mrkev
Hrst fazolových lusků
250 ml kokosového mléka
Kari, kurkuma, sůl, pepř
Bylinky 

Kokosový olej

 

+2 pytlíky jasmínové rýže 

 

Postup:

 

Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej.

 

Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.

 

Krůtí prsíčka si nakrájíme na nudličky. Posypeme je kari kořením, kurkumou, solí a pepřem.

 

Maso přidáme k dozlatova osmahlé cibulce.

 

Restujeme alespoň 5 minut.

 

Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampióny zbavíme slupky a nakrájíme na plátky.

 

Mrkev a žampióny přidáme k masu společně s lusky a necháme dusit pod pokličkou dalších 5-7 minut.

 

Poté směs podlijeme kokosovým mlékem a přidáme čerstvé bylinky (libeček, koriandr)

 

Necháme povařit ještě 5 minut. Můžeme případně dochutit solí či koření