Božská ovesná pizza

April 22, 2018

 

 

Pro všechny milovníky pizzy,

mám tu pro vás recept na zdravou verzi téhle italské pochoutky. 

Doma si jí často připravujeme k večeři ale klidně i k obědu. Musím říct, že pizzu už si domů ani neobjednáváme, protože naše chuťové pohárky dokáže uspokojit tahle domácí a zdravější varianta. 

A nejlepší na ní je, že si si jí můžete dozdobit a dochutit vším, co máte rádi a bez příplatků navíc (a to se vyplatí :D).

 

Pojďme se do ní pustit!

 

Co budeme potřebovat:

 

Těsto:

 

3 hrnky rozemletých ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
2 vejce
125 ml vody
2 pl olivového oleje
Špetka soli


Rajčatové sugo:


200g rajčatového pyré
2 stroužky česneku
Oregáno
Sůl
 

Postup:


Smícháme nejdříve suché ingredience, pak přidáme zbytek a pořádně rukama zpracujeme. Přisypáváme mouku, dokud se nám těsto nepřestane lepit na ruce. 

Z této dávky jsem si rozválela 2 menší pizzy. Můžete si alespoň každou dochutit jinak.

Těsto potřeme sugem a poskládáme si na pizzu, co máme rádi. Já dávám vysokoprocentní šunku, žampióny, červenou cibuli, olivy, mozzarelu, hermelín a rajče. Po upečení pizzu posypu čerstvou bazalkou a rukolou.


Pečeme na 180 stupňů 15-20 minut.


Přeji dobrou chuť 💋 

 

 

Tags: