Batátové knedlíky plněné uzeným tofu
March 17, 2018

Všichni známe naší českou klasiku v podobě bramborových knedlíků plněných uzeným masem. Kdo by tohle naše tradiční jídlo neměl rád. I já si ho ráda jednou za čas dám. Ale znáte ten pocit, když stláskáte všechny knedlíky a od stolu se odvalíte na gauč. To už pak s vámi celé odpoledne nikdo nehne :D Proto mám pro vás tuhle odlehčenou vegetariánskou verzi. Tyhle knedlíčky si můžete dát bez výčitek a chutnají stále tak skvěle, jako ty klasický.
Jsou navíc i v bezlepkové verzi, jelikož jsem použila jáhlovou a pohankovou mouku. Celkovou tečku tomuto jídlu dodalo domácí červené zelí na červeném víně. Vyzkoušejte a posuďte sami! :)
Co budeme potřebovat
Knedlíky:
2 velké batáty
2 velké brambory
400 g bezlepkové mouky (200 g jáhlové, 200 g pohankové)
1 vejce
lžička soli
Náplň:
2 balení uzeného tofu
2 šalotky (nebo cibule)
Kari
Sůl
olivový olej
Zelí:
půl hlávky červeného zelí
1 jablko
1 červená cibule
3 hřebíčky celé
1 pl octa
2 pl třtinového cukru
3 pl olivového oleje
200 ml červeného vína
sůl
+ 1 červená cibule na ozdobení knedlíků
Postup:
Batáty společně s bramborem uvaříme ve slupce do měkka. Po u