Batátové knedlíky plněné uzeným tofu

March 17, 2018

Všichni známe naší českou klasiku v podobě bramborových knedlíků plněných uzeným masem. Kdo by tohle naše tradiční jídlo neměl rád. I já si ho ráda jednou za čas dám. Ale znáte ten pocit, když stláskáte všechny knedlíky a od stolu se odvalíte na gauč. To už pak s vámi celé odpoledne nikdo nehne :D Proto mám pro vás tuhle odlehčenou vegetariánskou verzi. Tyhle knedlíčky si můžete dát bez výčitek a chutnají stále tak skvěle, jako ty klasický.

 

Jsou navíc i v bezlepkové verzi, jelikož jsem použila jáhlovou a pohankovou mouku. Celkovou tečku tomuto jídlu dodalo domácí červené zelí na červeném víně. Vyzkoušejte a posuďte sami! :)

Co budeme potřebovat

 

Knedlíky:

2 velké batáty

2 velké brambory

400 g bezlepkové mouky (200 g jáhlové, 200 g pohankové)

1 vejce

lžička soli

 

Náplň:

2 balení uzeného tofu

2 šalotky (nebo cibule)

Kari

Sůl

olivový olej

 

Zelí:

půl hlávky červeného zelí

1 jablko

1 červená cibule

3 hřebíčky celé

1 pl octa

2 pl třtinového cukru

3 pl olivového oleje

200 ml červeného vína

sůl

 

+ 1 červená cibule na ozdobení knedlíků

 

Postup:

 

Batáty společně s bramborem uvaříme ve slupce do měkka. Po u