Šárka Červinková
Zapečené lilky s krůtím masem a quinoou
Aktualizováno: 13. 3. 2020

Rychlá a zdravá jídla mě baví ze všeho nejvíc! To je i důvod, proč jsem založila tento blog. Ukázat lidem, že vařit si zdravě je naprosto jednoduché a navíc moc dobré! Někdy ale prostě dochází nápady, a proto je dobré se občas inspirovat a svůj jídelníček trochu odměnit a zkoušet něco nového.😊
Já si pro vás dnes připravila další skvělou a zdravou rychlovku a to pečené lilky plněné směsí quinoi s krůtím masem a zeleninou.🍆
Co budeme potřebovat:
Na 2 porce:
1 větší lilek
150 g krůtích prsou
50 g quinoi
1/2 červené cibule
6 cherry rajčátek
1/2 červené papriky
Sůl
Pepř
Bazalka
Grilovací koření
Olivový olej
Mozzarella
Postup:
Odkrojíme okraje lilku a nakrájíme ho na 4 stejně široké plátky (cca 5 cm). Plátky lilku vydlabeme tak, aby nám vznikly mističky. Vnitřek lilku nevyhazujeme, přidáme ho do směsi.
Quinou pořádně propláchneme v sítu, aby ztratila hořkou chuť, poté vaříme v osolené vodě 1:1 cca 15 minut.
Krůtí prso nakrájíme na malé kostičky, okořeníme, osolíme a orestujeme s cibulkou na trošce olivového oleje. Až se nám maso zatáhne, přidáme k němu pokrájenou dužinu lilku, cherry rajčátka a papriku. Restujeme, dokud nebude maso hotové.
Hotovou quinou smícháme společně s masem a zeleninou. Podle chuti ještě opepříme a osolíme. Nakonec přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a promícháme.
Pekáč i vnitřky lilků pomažeme olivovým olejem. Lilky naplníme směsí a dáme péct na 175 stupňů na 20 minut.
Po upečení lilky posypeme mozzarellou (můžete ji tam dát ještě 5 minut před upečením, aby se vám roztekla) a můžeme podávat.

Pokud vám zbyla směs quinoi a krůtího masa, můžete jí dojíst samotnou. Chutná skvěle i tak samotná a mohla by posloužit taky jako lehčí oběd nebo večeře.😊
Dobrou chuť💋
