top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Zapečené lilky s krůtím masem a quinoou

Aktualizováno: 13. 3. 2020

Rychlá a zdravá jídla mě baví ze všeho nejvíc! To je i důvod, proč jsem založila tento blog. Ukázat lidem, že vařit si zdravě je naprosto jednoduché a navíc moc dobré! Někdy ale prostě dochází nápady, a proto je dobré se občas inspirovat a svůj jídelníček trochu odměnit a zkoušet něco nového.😊

Já si pro vás dnes připravila další skvělou a zdravou rychlovku a to pečené lilky plněné směsí quinoi s krůtím masem a zeleninou.🍆

Co budeme potřebovat:

Na 2 porce:

  • 1 větší lilek

  • 150 g krůtích prsou

  • 50 g quinoi

  • 1/2 červené cibule

  • 6 cherry rajčátek

  • 1/2 červené papriky

  • Sůl

  • Pepř

  • Bazalka

  • Grilovací koření

  • Olivový olej

  • Mozzarella

Postup:

Odkrojíme okraje lilku a nakrájíme ho na 4 stejně široké plátky (cca 5 cm). Plátky lilku vydlabeme tak, aby nám vznikly mističky. Vnitřek lilku nevyhazujeme, přidáme ho do směsi.

Quinou pořádně propláchneme v sítu, aby ztratila hořkou chuť, poté vaříme v osolené vodě 1:1 cca 15 minut.

Krůtí prso nakrájíme na malé kostičky, okořeníme, osolíme a orestujeme s cibulkou na trošce olivového oleje. Až se nám maso zatáhne, přidáme k němu pokrájenou dužinu lilku, cherry rajčátka a papriku. Restujeme, dokud nebude maso hotové.

Hotovou quinou smícháme společně s masem a zeleninou. Podle chuti ještě opepříme a osolíme. Nakonec přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a promícháme.

Pekáč i vnitřky lilků pomažeme olivovým olejem. Lilky naplníme směsí a dáme péct na 175 stupňů na 20 minut.

Po upečení lilky posypeme mozzarellou (můžete ji tam dát ještě 5 minut před upečením, aby se vám roztekla) a můžeme podávat.

Pokud vám zbyla směs quinoi a krůtího masa, můžete jí dojíst samotnou. Chutná skvěle i tak samotná a mohla by posloužit taky jako lehčí oběd nebo večeře.😊

Dobrou chuť💋

186 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page