Šárka Červinková
Tvarohovo-ricottová buchta

Ahooj! Po delší době přicházím opět s odlehčenějším receptem. Bude to recept sladký, ale né tolik sladký! V receptu jsem na cukru trochu ubrala, aby byl zdravější a přesto moc dobrý. 🥰 Tvaroh a ricotta dodá tělu bílkoviny, takže je buchta ideální a vyváženou svačinkou.
Co budeme potřebovat
Na těsto:
1 a půl hrnku hladké špaldové mouky
100 g třtinového cukru
3 pl holandského kakaa
1 prášek do pečiva
2 vejce
60 g másla
1 hrnek vlažného mléka
Tvarohová vrstva:
250 g polotučného tvarohu
250 g ricotty (lze ricottu nahradit i tvarohem)
2 vejce
50 g čekankového sirupu (Jde o přírodní sladidlo, které obsahuje méně cukru a je méně kalorické oproti jiným sladidlům, proto bude mít díky němu i výsledné jídlo výrazně nižší energetickou hodnotu. Použít však můžete i jiné sladidlo dle vaší chuti.)
Vanilkové aroma
Postup
Na těsto vyšleháme vejce společně s cukrem do hladké pěny. Máslo necháme rozehřát a přidáme k vyšlehaným vejcím. Poté přidáme vlažné mléko a promícháme. Nakonec přisypeme do těsta všechny sypké suroviny a umícháme hladké těsto.
3/4 těsta vlijeme do vymazaného pekáče. Zvolila jsem raději pekáč namísto plechu, aby buchta byla vyšší. Zbytek těsta si necháme stranou a polijeme jím nakonec tvarohovou vrstvu.
Tvaroh smícháme společně s ricottou, čekankovým sirupem, vejci a pár kapkami vanilkového aroma. Tvarohovou vrstvu nalijeme do pekáče na těsto.
Zbytek těsta nalijeme cikcak na tvarohovou vrstvu.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 40 minut.
Upečenou buchtu necháme vychladit a poté můžeme podávat.
Dobrou chuť.💋

