Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Trhané krůtí maso s batátovo bramborovou kaší

Krásný den přeji vám všem! Ještě stále máte nápady na to, co vařit nebo už vám pomalu nápady docházejí? Já se ráda vracím ke svým starším osvědčeným receptům ale ráda zkouším i nové věci. Třeba tohle trhané krůtí maso jsem dělala poprvé a ty blááho.. to je taková pecka!😍 Trhané maso se v dneší době často podává v hamburgrech nebo různých sendvičích. Já to ale chtěla pozměnit, a tak mě napadlo ho podávat s batátovo bramborovou kaší. No a lepší nápad jsem snad mít ani nemohla!🤤 Krásně šťavnaté masíčko s nadýchanou kaší, to byla opravdu dobota. Snad jedno z nejlepších jídel, co jsem za poslední dobu uvařila. Věřím, že bude chutnat i vám.😊

Co budeme potřebovat:

Na cca 3 porce:

400 g krůtích prsou

1 cibule

2 stroužky česneku

1 pl mleté sladké papriky

1/2 pl drceného kmínu

1 pl třtinového cukru

2 pl balzamikového octa

Worcester

1 rajčatový protlak (140 g)

Sůl

Pepř

Olej

1/2 litru vody

400 g brambor

300 g batátů

Mléko

Postup:

Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek. Až se česnek rozvoní, přidáme sladkou papriku, kmín a třtinový cukr. Promícháme. Poté přidáme balzamikový ocet, pár kapek worcestru a rajčatový protlak.

Maso očistíme, osolíme, opepříme z obou stran. Pokud máte velké prso, rozkrojte ho napůl nebo na třetiny. Maso přidáme do připravené rajčatové směsi a podlijeme půllitrem vody. Vaříme na mírném stupni 1 hodinu. Po půl hodině promícháme a během vaření kontrolujeme, aby se nám maso nepřipalovalo.

Maso by po uvaření mělo být krásně měkké a rozpadat se. Až bude maso hotové, vyndáme ho z hrnce a vidličkou ho podél vláken natrháme. Natrhané maso smícháme s omáčkou, která by měla být hustá. Pokud jí máte moc tekutou ještě jí nechte chvíli na plotýnce zredukovat.

Brambory uvaříme společně s batáty v osolené vodě. Po uvaření je rozšťoucháme, přidáme trochu horkého mléka a ručním mixérem umixujeme hladkou kaši. Podle chuti ještě dosolíme.

Bramborovou kaši naservírujeme na talíř, na ní navrstvíme trhané maso a nakonec posypeme bylinkami.

Dobrou chuť💋

0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com