Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Tiramisu cheesecake


Ať se přihlásí ten, kdo miluje tiramisu!🙋‍♀️ A ať se přihlásí ten, kdo miluje cheesecake!🙋‍♀️

Ano, pro vás milovníky těchto dvou skvělých dezertů je toto spojení jasnou volbou. Oproti klasickému tiramisu a cheesecaku je o něco odlehčenější a zdravější. Takže oba dva dezerty v jednom a bez výčitek!❤ A to je výhra, ne? Navíc je bez lepku, takže je vhodný i pro celiaky.😊 Tak se do něj pojďte pustit, ať si ho můžete vychutnat co nejdříve.😊



Co budeme potřebovat:


Na korpus:

1 vejce

40 g třtinového cukru

3 pl rozpuštěného kokosového oleje (nesmí být horký!)

60 g kokosové mouky

1/2 čl prášku do pečiva (bez lepku, pokud chcete bezlepkovou variantu)

2 pl holandského kakaa

1 malé silné espresso (25 ml)


Náplň:

1 balení ricotty (250 g)

2 zakysané smetany (400 g)

2 vejce

30 ml Amaretta

Vanilkový extrakt

Sladidlo dle chuti (použila jsem bezkalorické stéviové sladidlo z Aktin.cz, ale můžete použít jakékoliv jiné, klidně třtinový cukr, erythritol...)


Holandské kakao na posypání

Jahody na ozdobu


Postup:


Začneme korpusem. V míse umícháme vejce s cukrem do hladké pěny. Poté přidáme rozpuštěný kokosový olej (pozor, aby nebyl horký, těsto by se nám potom mohlo srazit při kontaktu s kypřícím práškem). Kokosovou mouku smícháme s kakaem, kypřícím práčkem a přidáme k ostatním surovinám. Lehce promícháme a nakonec přilijeme VYCHLAZENÉ silné espresso. Těsto zpracujeme buď ručně nebo v robotu pomocí háku.


Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme kokosovým olejem. Spodek formy poprášíme trochou kakaa. Těsto vytlačíme na dno formy.


Na krém si smícháme společně všechny suroviny a vzniklý krém nalijeme na korpus.


Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 60 minut.


TIP: Pod formu s dortem dejte zapékací mísu s trochou vody. Cheesecake tak zůstane vláčný.


Po upečení necháme cheesecake vychladnout. Vychlazený cheesecake posypeme holandským kakaem a dozdobíme jahodami.


Dobrou chuť💋





0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com