Šárka Červinková
Tiramisu cheesecake
Ať se přihlásí ten, kdo miluje tiramisu!🙋♀️ A ať se přihlásí ten, kdo miluje cheesecake!🙋♀️
Ano, pro vás milovníky těchto dvou skvělých dezertů je toto spojení jasnou volbou. Oproti klasickému tiramisu a cheesecaku je o něco odlehčenější a zdravější. Takže oba dva dezerty v jednom a bez výčitek!❤ A to je výhra, ne? Navíc je bez lepku, takže je vhodný i pro celiaky.😊 Tak se do něj pojďte pustit, ať si ho můžete vychutnat co nejdříve.😊
Co budeme potřebovat:
Na korpus:
1 vejce
40 g třtinového cukru
3 pl rozpuštěného kokosového oleje (nesmí být horký!)
60 g kokosové mouky
1/2 čl prášku do pečiva (bez lepku, pokud chcete bezlepkovou variantu)
2 pl holandského kakaa
1 malé silné espresso (25 ml)
Náplň:
1 balení ricotty (250 g)
2 zakysané smetany (400 g)
2 vejce
30 ml Amaretta
Vanilkový extrakt
Sladidlo dle chuti (použila jsem bezkalorické stéviové sladidlo z Aktin.cz, ale můžete použít jakékoliv jiné, klidně třtinový cukr, erythritol...)
Holandské kakao na posypání
Jahody na ozdobu
Postup:
Začneme korpusem. V míse umícháme vejce s cukrem do hladké pěny. Poté přidáme rozpuštěný kokosový olej (pozor, aby nebyl horký, těsto by se nám potom mohlo srazit při kontaktu s kypřícím práškem). Kokosovou mouku smícháme s kakaem, kypřícím práčkem a přidáme k ostatním surovinám. Lehce promícháme a nakonec přilijeme VYCHLAZENÉ silné espresso. Těsto zpracujeme buď ručně nebo v robotu pomocí háku.
Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme kokosovým olejem. Spodek formy poprášíme trochou kakaa. Těsto vytlačíme na dno formy.
Na krém si smícháme společně všechny suroviny a vzniklý krém nalijeme na korpus.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 60 minut.
TIP: Pod formu s dortem dejte zapékací mísu s trochou vody. Cheesecake tak zůstane vláčný.
Po upečení necháme cheesecake vychladnout. Vychlazený cheesecake posypeme holandským kakaem a dozdobíme jahodami.
Dobrou chuť💋