Šárka Červinková
Těstoviny s tuňákem v rajčatové omáčce
Aktualizováno: 21. 1. 2021

Co budeme potřebovat:
Na cca 2 porce:
200 g celozrnných špaget (nebo vašich jiných oblíbených těstovin)
1 větší plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
Olivový olej
2 stroužky česneku
1/2 střední cibule
6 středně velkých žampionů
2 hrsti čerstvého špenátu
1/2 konzervy pasírovaných krájených rajčat
Černé olivy dle chuti
1/2 čl třtinového cukru
Mletá paprika
Kari koření
Chilli
Sůl
Pepř
Bylinky (bazalka, oregano...)
TIP: Pokud nemáte rádi žampiony nebo některou jinou surovinu z uvedených, můžete jí vynechat nebo nahradit něčím jiným. Já občas přidám do omáčky čerstvá rajčata, cuketu nebo papriku. Záleží na vaší chuti. Ale tahle kombinace je má oblíbená. 😊
Postup:
Česnek nakrájíme na plátky a cibuli najemno a orestujeme na olivovém oleji. Až se nám česnek rozvoní, posypeme ho mletou paprikou, kari kořením a pokud máte rádi pálivé, přidejte trochu chilli. Promícháme. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony a špenátové listy. Restujeme dokud nám žampiony nezměknou a špenát nezavadne. Poté přilijeme pasírovaná krájená rajčata. Z tuňáka odlijeme pžebytečnou šťávu a přidáme ke směsi. Celé jídlo osolíme, opepříme, přidáme nasekané čerstvé bylinky a na dochucení přidáme půl lžičky třtinového cukru. Pokud máte rádi olivy, můžete je tam ještě nakonec přihodit nakrájené na kolečka.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, aby byly akorát tak "na skus". Uvařené těstoviny smícháme s naší rajčatovou omáčkou v pánvi.
Podáváme s mozzarellou či vaším jiným oblíbeným sýrem.
Dobrou chuť💋
