Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Smetanové gnocchi z jedné pánve


Mít v ledničce balení gnocchi je vždy výhra, jestli tedy nepreferujete jen to domácí, které je samozřejmě lepší a schvaluji ho všema deseti! Ale to už pak nebude oběd hotový do 20 minut, že. Pokud se chcete během pár minut dobře nadlábnout, zapište si tenhle jednoduchý recept.✒ Navíc při něm zašpiníte pouze jednu pánev, takže vám po vaření nezbyde hora špinavého nádobí. A to se taky počítá!😊


Co budeme potřebovat


Na cca 3 porce:

  • 500 g bramborových gnocchi

  • 1/2 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 200 g cukety

  • 200 g žampionů

  • 2 hrsti sušených rajčat (nemusí být)

  • 200 ml smetany na vaření 12%

  • 30 g sýru grana padano

  • Parmská šunka

  • Kurkuma

  • Bylinky (oregano, bazalka)

  • Sůl

  • Pepř

  • Olivový olej

  • Pár čerstvých rajčat na ozdobu


Postup:


Připravíme si velkou hlubší pánev, ve které na olivovém oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou cuketu, žampiony a dle chuti sušená rajčata.


Zeleninu posypeme kurkumou a přidáme bylinky (čerstvé nebo sušené). Osolíme a opepříme. Tatko restujeme přibližně 5 minut.


Poté k zelenině přidáme gnocchi a restujeme dalších 5 minut.


Nakonec vše zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný sýr grana padano a mícháme, dokud nám omáčka nezhoustne.


Dle chuti osolíme a opepříme.


Hotové gnocchi servírujeme s čerstvými rajčaty, natrhanou parmskou šunkou a nakonec celé jídlo posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a čerstvými bylinkami.


Dobrou chuť💋



53 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše