Šárka Červinková
Smetanové gnocchi z jedné pánve

Mít v ledničce balení gnocchi je vždy výhra, jestli tedy nepreferujete jen to domácí, které je samozřejmě lepší a schvaluji ho všema deseti! Ale to už pak nebude oběd hotový do 20 minut, že. Pokud se chcete během pár minut dobře nadlábnout, zapište si tenhle jednoduchý recept.✒ Navíc při něm zašpiníte pouze jednu pánev, takže vám po vaření nezbyde hora špinavého nádobí. A to se taky počítá!😊
Co budeme potřebovat
Na cca 3 porce:
500 g bramborových gnocchi
1/2 cibule
2 stroužky česneku
200 g cukety
200 g žampionů
2 hrsti sušených rajčat (nemusí být)
200 ml smetany na vaření 12%
30 g sýru grana padano
Parmská šunka
Kurkuma
Bylinky (oregano, bazalka)
Sůl
Pepř
Olivový olej
Pár čerstvých rajčat na ozdobu
Postup:
Připravíme si velkou hlubší pánev, ve které na olivovém oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou cuketu, žampiony a dle chuti sušená rajčata.
Zeleninu posypeme kurkumou a přidáme bylinky (čerstvé nebo sušené). Osolíme a opepříme. Tatko restujeme přibližně 5 minut.
Poté k zelenině přidáme gnocchi a restujeme dalších 5 minut.
Nakonec vše zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný sýr grana padano a mícháme, dokud nám omáčka nezhoustne.
Dle chuti osolíme a opepříme.
Hotové gnocchi servírujeme s čerstvými rajčaty, natrhanou parmskou šunkou a nakonec celé jídlo posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť💋
