Šárka Červinková
Skořicové hvězdičky

Tak jednoduché a tak dobré!🌟 Skořicové hvězdičky letos peču poprvé, ale už teď vím, že na stole nebudou chybět žádné další Vánoce.🥰 Křehké cukroví provoněné skořicí, slaďoučké po medu, tentokrát skořicovým z Včelařství Domovina.🍯 Pokud milujete perníčky a jiné "suché" cukroví, tyhle skořicové hvězdičky si určitě oblíbíte taky.😊 Navštívila nás moje teta a chodí mi je teď každý den potají ujídat.😅 Už si ode mě vzala recept a o víkendu se na ně vrhne, jak prý jsou skvělé!❤ Tak se na ně vrhněte i vy s předstihem, ať vám do Vánoc stihnout pořádně změknout!😍🎄
Co budeme potřebovat:
250 g špaldové hladké mouky (může být i hladká pšeničná)
100 g mandlové mouky
1 čl skořice
3 hřebíčky
50 g moučkového třtinového cukru
100 g změklého másla
1 vejce
Postup:
V míse smícháme špaldovou mouku společně s mandlovou moukou, moučkovým cukrem a skořicí. Hřebíčky rozdrtíme v hmoždíři (nebo rozmixujeme v sekáčku) a přidáme k suché směsi. Následně přidáme skořicový med, na kousky nakrájené změklé máslo a vejce. V robotu pomocí háku nebo rukama vytvoříme jednotné těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
Těsto vyndáme z lednice cca 15 minut před pečením.
Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm. Pokud se těsto bude lepit, posypeme ho trochou mouky. S těstem se pracuje nejlépe, pokud není úplně změklé. Proto doporučuji vyválet zatím jen půlku těsta a druhou půlku vložit do lednice.
Vykrajujeme z těsta hvězdičky a pokládáme na plech s pečícím papírem.
Předehřejeme si troubu na 165 stupňů a pečeme hvězdičky cca 7-10 minut, dokud nebudou dozlatova.
Po upečení hvězdičky ztvrdnou, proto je pečeme s předstihem, aby nám změkly.
Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě na chladném místě. Cukroví po pár dnech krásně změkne a můžeme ho konzumovat. Pokud vám však nevadí křupavé cukroví, můžete se do nich pustit hned. 😊
Dobrou chuť💋

