Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Ricottové bulky


Došlo vám pečivo, nechce se vám do obchodu, ale ani se vám nechce zabývat se zdlouhavým pečením. Ideálním řešením proto jsou tyto nekynuté bulky, které budete mít hotové během půl hodinky. Takže si můžete čerstvé domácí pečivo vychutnat k snídani, svačine, večeři, prostě kdykoliv.😊 Navíc obsahují větší podíl bílkovin, než běžné pečivo z obchodu. Ricottové bulky se skvěle hodí s nějakou vaší oblíbenou pomazánkou nebo jen jednoduše s cottage sýrem a zeleninou. 😊👌


Co budeme potřebovat:


Na cca 7 bulek:

1 balení ricotty (250 g)

1 vejce

1 hrnek celozrnné špaldové hladké mouky (používám mouku Pernerka)

1 čl jedlé sody

1/2 čl soli

Hrst slunečnicových semínek (používám semínka a ořechy od Dianacompany.cz)

Hrst dýňových semínek


Bílek na potření bulek


Postup:


Smícháme společně ricottu s vajíčkem. Všechny ostatní suroviny smícháme společně v jedné míse a přidáme k ricottě s vajíčkem. Rukama nebo v robotu pomocí háku vytvoříme hladké nelepivé těsto.


Těsto vyndáme na pomoučněnou plochu a ještě propracujeme. Těsto si rozdělíme na 7 stejných částí (požila jsem kuchyňskou váhu, aby byly všechny bochánky stejné, každý bochánek jsem dělala po 70 g).


Z těsta krouživými pohyby vytvoříme bochánky, které vyskládáme na plech s pečícím papírem. Bochánky potřeme bílkem a posypeme semínky.




Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 20-25 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.


Jak už jsem psala výše, bulky podáváme nejlépe s domácí pomazánkou nebo s cottage sýrem a zeleninou.😊


Dobrou chuť💋



0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com