Šárka Červinková
Quesadillas s kuřecím masem

Znáte tento mexický pokrm? Je to vlastně tortila zapečená se sýrem, masem a dalšími přísadami, které si člověk může obměňovat podle nálady a chuti.😊 Já dnes quesadillas připravila s kuřecím masem, sýrem, špenátem, rajčaty a olivami. K tomu jsem udělala na dochucení avokádové guacamole a česnekový dip. Tohle jídlo je perfektní jak k obědu, tak k večeři na zobání k televizi, ale skvěle poslouží i jako občerstvení na party a oslavy!🥂

Co budeme potřebovat:
4 celozrnné tortily (můžou být i klasické pšeničné)
150 g kuřecích prsou
2 balení mozzarelly
100 g tvrdého sýru (ementál, eidam, chedar, leerdameer...)
Listový špenát
1 větší rajče
Olivy
Na guacamole:
1/2 avokáda
1/2 rajčete
1/2 menší červené cibule
Citrónová šťáva
Pepř
Sůl
Chili
Na česnekový dip:
1/2 kelímku zakysané smetany
1 stroužek česneku
Bazalka
Citrónová šťáva
Sůl
Posup:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a okořeníme (použila jsem grilovací koření a kari). Orestujeme na trošce oleje.
Připravíme si větší pánev (já použila pánev na palačinky) a dáme na plotýnku zahřát nasucho. Na rozehřátou pánev položíme 1 tortilu, kterou posypeme nastrouhanou mozzarellou a sýrem, dále přidáme hrst listového špenátu, orestované maso, olivy, nakrájené rajče a znovu posypeme mozzarellou a sýrem. Nakonec přiklopíme druhou tortilou a necháme opéct, aby se nám sýr roztekl a tortily se spojily. Po chvilce tortilu oparně otočíme, aby se opekla z obou stran.
Takto postupujeme i u zbylých 2 tortil.
Hotové quesaddilas nakrájíme na trojúhelníčky.
Guacamole si připravíme tak, že půlku zralého avokáda zbavíme slupky a rozmačkáme v misce vidličkou. K tomu přidáme na malé kousíčky nakrájené rajče a najemno nakrájenou červenou cibuli. Dochutíme solí, pepřem, trochou chili a citrónovou šťávou.
Na česnekový dip si smícháme zakysanou smetanu s propasírovaným česnekem a nasekanou bazalkou (můžete použít i sušenou). Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Quesadillas podáváme teplé s guacamole a česnekovým dipem.😊
Dobrou chuť💋
