Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Pistáciová panna cotta s jahodovou omáčkou




Krásný den vám všem!🥰

Dnes přicházím s něčím, co naprosto nabouralo vrchní příčky mých oblíbených dezertů, a to je PANNA COTTA! Musím se přiznat, že doma jsem jí začala dělat až teď poslední půlrok, protože jsem si vždy myslela, že je to strašně složitý dezert. Nicméně opak je pravdou. Nejtěžší na celé přípravě totiž je, abyste dokázali počkat, než panna cotta ztuhne.😁 Jinak je to vlastně nenáročný a vděčný dezert, který nadchne všechny milovníky šlehačky a pozoor, také milovníky pistácií, protože ta dnešní je s příchutí pistácií!🤤 Určitě variantu s pistáciemi zkuste, protože celou panna cottu vynese ještě na vyšší level a určitě si na ní všichni pochutnáte.❤



Co budeme potřebovat:


Na cca 6 porcí:

500 ml smetany na šlehání (min 30% tuku)

2-3 pl kokosového cukru ( záleží, jak moc sladíte)

3 plátky želatiny

Pár kapek vanilkového extraktu

2 pl pistáciového másla


Na jahodovou omáčku:

350 g jahod

2 pl kokosového cukru


Postup:


Plátky želatiny nemočíme do studené vody a necháme cca 10 minut nabobtnat.


Smetanu nalijeme do kastrůlku a osladíme cukrem. Na mírném plameni smetanu začneme zahřívat. Smetana se nesmí začít vařit! Ohříváme do té doby, až v ní neudržíme prst. Smetanu během ohřívání mícháme.


Poté smetanu sundáme z plotny a metličkou do ní vmícháme pistáciovou pastu. Až je směs dokonale promíchaná, přidáme pár kapek vanilkového extraktu a nabobtnané plátky želatiny. Promícháme.


Smetanu necháme chvíli stát, aby se nám ochladila. Poté jí přelijeme do skleniček a dáme ztuhnout do lednice cca na 4 hodiny (nejlépe však přes noc).


Jahody nakrájíme na menší kousky a dáme povařit na 5-10 minut do kastrůlku, dokud nepustí šťávu a nezměknou. Poté je tyčovým mixérem umixujeme na omáčku. Můžeme v ní pár kousků jahod nechat.

Omáčku nalijeme na ztuhlou panna cottu.


Nakonec panna cottu dozdobíme dle chuti (jahody, máta, pistácie...)


Dobrou chuť💋





43 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com