Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Perníkové lívance se zkaramelizovanými švestkami a ricottou



Chladné podzimní počasí už je tu a s ním i dlouhý víkend před námi.🍂 Ideální příležitost připravit si k snídani nebo jako dezert tyhle nadýchané, perníkem a skořicí provoněné lívance se zkaramelizovanými švestkami a ricottou, zabalit se do deky a pustit si nějaký pěkný film nebo si přečíst knížku.😊☕ To zní jako dobrý plán, co?🥰



Co budeme potřebovat:


Na 2 porce (10 větších lívanců)

  • 100 g celozrnné špaldové mouky

  • 1 odměrka proteinu (nemusí být)

  • 1/2 čl perníkového koření

  • 1/2 čl skořice

  • 1/2 čl prášku do pečiva

  • 1 vejce

  • 250 ml mléka

  • Sladidlo dle chuti (já použila stéviové kapky)


  • 5 zralých švestek

  • 1 pl kokosového/třtinového cukru

  • Špetka skořice

  • 1 čl ghí másla


  • Ricotta

  • Vanilkové aroma


Ovocný džem (já použila švestkový džem Zezem)


Postup:


Nejprve společně smícháme suché suroviny, poté přidáme vejce a mléko a pokud chcete, i nějaké sladidlo. Umícháme hladké těsto.


Jednotlivé lívance smažíme na pánvi na ghí másle nebo kokosovém oleji.


Švestky nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na ghí másle asi minutu. Poté přidáme skořici, cukr a necháme zkaramelizovat. Takto necháme švestky cca 3 minuty na mírném plameni, dokud nezměknou.


Lívance promažeme džemem (nejvíce se hodí švestkový, můj tip je švestkový džem Zezem). Lívance skládáme na sebe. Na vrch přidáme ricottu smíchanou s vanilkovým extraktem (není třeba sladit, džem i švestky jsou sladké dost😊). Nakonec přelijeme lívance zkaramelizovanými švestkami a dozdobíme ořechy a lístky máty.🥞


Dobrou chuť💋












180 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com