Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Ořechové sušenky


Poslední dobou mě stále honí mlsná, tak se snažím častěji vymýšlet nějaké zdravější sladké dobroty, abych uspokojila své chutě. 😊 Dnes se o mé chuťové pohárky postaraly ořechové sušenky, které nejen že zahnaly chuť po sladkém, ale také mě příjemně zasytily a dodaly potřebnou energii. 🍪 Sušenky poslouží jako ideální odpolední svačinka ke sklenici mléka nebo jako svačina s sebou na cesty. Dají se upéct i v bezlepkové verzi, takže pokud máte intoleranci lepku, nezoufejte, i vy si na nich pochutnáte! 😊



Co budeme potřebovat:


Na cca 15 sušenek

  • 150 g mandlové mouky

  • 50 g pomletých ovesných vloček ( pro bezlepkovou verzi použijte ovesné vločky bezlepkové)

  • 40 g strouhaného kokosu

  • 1 čl kypřícího prášku (pro bezl. verzi použijte bezlepkový kypřící prášek)

  • 1 vejce

  • 100 g medu

  • 60 g másla

  • 100 ml mléka

Na posypání

  • 50 g ořechů dle chuti (použila jsem para ořechy a lískové ořechy)


Postup:


V míse promícháme společně mandlovou mouku, kokos, pomleté ovesné vločky a prášek do pečiva. Máslo rozehřejeme na mírném plamenu a přidáme k suchým ingrediencím společně s vajíčkem, medem a mlékem. Umícháme těsto.


Připravíme si plech vystlaný pečícím papírem. Polévkovou lžící tvoříme jednotlivé sušenky.


Námi zvolené ořechy nožem nasekáme a posypeme jimi sušenky.


Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů přibližně 15 minut. Kontrolujeme během pečení, aby se nám nespálily. Sušenky jsou hotové, jakmile budou okraje dozlatova.


Po upečení necháme sušenky zcela vychladnout. Vychladlé sušenky opatrně odlepíme od pečícího papíru a můžeme podávat.


Dobrou chuť 💋




285 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše