Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Ořechová granola

Aktualizace: bře 2

Domácí granola, to je něco tak geniálního!❤ Směs ovesných vloček, ořechů a semínek s chutí medu a skořice. No nezní to báječně?😍 Kam se hrabe všechno kupované müsli, které je většinou plné cukrů, přeslazeného sušeného ovoce, a které vaší pomyslnou "zdravou" snídani promění v misku plnou přebytečných cukrů.


Tahle domácí granola je skvělá díky tomu, že přesně víte, co do ní dáváte a můžete jí tak vždy přizpůsobit své chuti. Já miluju ořechy, na všechny způsoby!❤ A díky pečení se zvýrazní jejich chuť a granola je díky nim tak skvělá! Není složitá na přípravu a máte tak vystaráno na několik snídaní dopředu.😊 Hodí se nejen do jogurtů ale i do kaší, na lívance, do smoothie misek nebo jen tak na zobání k svačině. Určitě si jí zamilujete i vy!😍

Co budeme potřebovat:

300 g ovesných vloček

100 g mandlí

50 g pekanových ořechů

50 g kokosových plátků

50 g lískových ořechů

3 pl slunečnicových semínek

1 čl skořice

2 pl medu

2 pl olivového oleje/kokosového oleje

Kakaové zlomky


Ořechy, kokosové plátky a kakaové zlomky jsou značky Diana

Postup:

Ořechy rozkrájíme na menší kousky (stačí napůl) a smícháme společně s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky, kokosovými plátky a skořicí. Dále přidáme med, olivový olej a rukou směs pořádně promícháme, aby se nám všechny suroviny v medu a v oleji obalily.


Připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. Granolu na ně rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů.


Granolu pečeme 30 minut. Každých 10 minut granolu promícháme, aby se nám nespálila.


Po upečení necháme granolu vychladnout. Uchováváme v uzavíratelných dózách.

Vychladlou granolu jsem smíchala s kakaovými zlomky (ale nemusí být).


Granola vydrží až měsíc!😊


TIP: Granola je skvělá ještě teplá třeba s řeckým jogurtem a ovocem. Ale pozor, abyste jí ještě teplou nepřendavali do dóz. Mohla by navlhnout, proto jí nechte nejprve úplně vychladnout.


Ať vám chutná!💋

57 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com