Šárka Červinková
Ořechová granola
Aktualizováno: 2. 3. 2020

Domácí granola, to je něco tak geniálního!❤ Směs ovesných vloček, ořechů a semínek s chutí medu a skořice. No nezní to báječně?😍 Kam se hrabe všechno kupované müsli, které je většinou plné cukrů, přeslazeného sušeného ovoce, a které vaší pomyslnou "zdravou" snídani promění v misku plnou přebytečných cukrů.
Tahle domácí granola je skvělá díky tomu, že přesně víte, co do ní dáváte a můžete jí tak vždy přizpůsobit své chuti. Já miluju ořechy, na všechny způsoby!❤ A díky pečení se zvýrazní jejich chuť a granola je díky nim tak skvělá! Není složitá na přípravu a máte tak vystaráno na několik snídaní dopředu.😊 Hodí se nejen do jogurtů ale i do kaší, na lívance, do smoothie misek nebo jen tak na zobání k svačině. Určitě si jí zamilujete i vy!😍
Co budeme potřebovat:
300 g ovesných vloček
100 g mandlí
50 g pekanových ořechů
50 g kokosových plátků
50 g lískových ořechů
3 pl slunečnicových semínek
1 čl skořice
2 pl medu
2 pl olivového oleje/kokosového oleje
Kakaové zlomky
Ořechy, kokosové plátky a kakaové zlomky jsou značky Diana

Postup:
Ořechy rozkrájíme na menší kousky (stačí napůl) a smícháme společně s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky, kokosovými plátky a skořicí. Dále přidáme med, olivový olej a rukou směs pořádně promícháme, aby se nám všechny suroviny v medu a v oleji obalily.
Připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. Granolu na ně rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů.
Granolu pečeme 30 minut. Každých 10 minut granolu promícháme, aby se nám nespálila.
Po upečení necháme granolu vychladnout. Uchováváme v uzavíratelných dózách.
Vychladlou granolu jsem smíchala s kakaovými zlomky (ale nemusí být).
Granola vydrží až měsíc!😊
TIP: Granola je skvělá ještě teplá třeba s řeckým jogurtem a ovocem. Ale pozor, abyste jí ještě teplou nepřendavali do dóz. Mohla by navlhnout, proto jí nechte nejprve úplně vychladnout.
Ať vám chutná!💋
