Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Mandlový koláč s broskvemi (bez lepku)



Podzim už nám pomalu klepe na dveře, ale já stále zůstávám na letní vlně. Proto ani tento koláč není úplně v podzimním kabátku, ale nese v sobě nádech léta díky broskvím a meruňkovému kefíru.🍑 V koláči není ani špetka mouky, jelikož je upečen v bezlepkové variantě z rozmixovaných mandlí a trochy strouhaného kokosu.😊 Obsahuje pouze minimum cukru a je krásně vláčný díky kefíru a broskvím. Křupavou krustu dodávají na povrchu mandličky, které svou praženou chutí celý koláč ještě vyšvihnou k dokonalosti.🥰


Co budeme potřebovat:


180 g mandlové mouky (seženete na diana-company.cz)

50 g strouhaného kokosu

3 pl kokosového cukru (seženete na diana-company.cz)

3 vejce

Pár kapek vanilkového extraktu

1/2 balíčku bezlepkového prášku do pečiva (6 g)

150 ml meruňkového kefíru (lze použít i kefír bez příchutě, ale pro lepší chuť doporučuji ten meruňkový)


2 zralé broskve

Mandle na posypání (plátky, kousky, hranolky)


Postup:


Vejce vyšleháme společně s cukrem. Poté přidáme kefír a pár kapek vanilkového extraktu. Suché suroviny smícháme dohromady a přisypeme k těm mokrým. Ušleháme těsto.


Formu na koláč vymažeme kokosovým olejem nebo máslem. Poté do ní nalijeme těsto.


Broskve nakrájíme na 0,5 mm půlměsíčky a vyskládáme je od krajů až do středu na koláč.


Na závěr celý koláč zasypeme mandlemi. Použila jsem plátky a kousky. Záleží na vaší chuti, kolik jich tam dáte, ale čím více, tím lépe. 😊


Dáme péct do předehřáté trouby na 175 stupňů cca na 50-55 minut. Záleží na typu trouby. Koláč je upečený, jakmile vám začnou tmavnout okraje.


Necháme vychladnout a můžeme servírovat. Dobrou chuť💋






51 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com