Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Kuřecí paličky v medové marinádě na česneku a zázvoru


Krásný den!🥰 Máte ještě nápady, co si vařit k obědu nebo k večeři? Spousta z nás je stále doma a s tím dochází i nápady na hlavní jídla. Sama se občas potřebuji inspirovat jinými recepty, jelikož mě nebaví dokola vařit stejná jídla. Já mám pro vás tentokrát jeden jednoduchý a nenáročný recept, který vám bude nejen chutnat, ale nestrávíte s ním ani tolik času v kuchyni. Kuřecí paličky jsem dělala na medové marinádě s česnekem a zázvorem.🍗🤤 Tato kombinace mi natolik zachutnala, že se o ní s vámi musím podělit! Věřím, že zachutná i vám a k tomuto receptu se budete vracet častěji. 😊



Co budeme potřebovat:


na 3-4 porce:

  • 1 kg kuřecích paliček


Medová marináda:

  • 2 pl medu

  • 60 ml olivového oleje

  • 1 čl sójové omáčky

  • 3 stroužky česneku

  • Čerstvý zázvor (kousek o velikosti palce)

  • 1 čl mleté sladké papriky

  • 1 čl kurkumy

  • Sůl

  • Pepř

  • Chilli dle chuti


Příloha:

  • 500 g brambor

  • 500 g batátů

  • 1 červená cibule

  • 2 stroužky česneku

  • Koření na pečené brambory, bylinky

  • Olivový olej


Postup:


Ve větší míse smícháme med, olivový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájený zázvor, mletou papriku, kurkumu, sůl a pepř (pokud máte rádi pálivé, můžete použít i chilli). Promícháme metličkou v krémovou marinádu.


Kuřecí paličky omyjeme, usušíme a obalíme v medové marinádě. Paličky necháme marinovat alespoň 30 minut (nejlépe však 1 hodinu).


Mezitím si připravíme přílohu. Brambory pořádně omyjeme a nakrájíme i se slupkou. Batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky, totéž uděláme s cibulí. Všechny suroviny smícháme v pekáči společně s trochou olivového oleje a kořením (použila jsem koření na pečené brambory a sůl). Nakonec do pekáče přihodíme 2 stroužky česneku.


Brambory dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 40 minut (záleží, jak velké a silné kusy máte, průběžně kontrolujeme a promícháváme).


Namarinované paličky přendáme také na pekáč. Zbytek marinády nalijeme na maso a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 40 minut dokud nebude kůžička dozlatova.


Hotové paličky servírujeme s pečenými bramborami, zeleninovým salátem a oblíbeným dipem. Já zvolila česnekový dip ze zakysané smetany, česneku a bylinek.


Dobrou chuť💋





142 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše