Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Jahodová buchta s ořechovou drobenkou

Aktualizace: čvc 9



Buchty s ovocem jsou u nás v létě dost v oblibě stejně jako koláče. Je to vděčný dezert, který zachutná každému. V létě nejvíce miluju chuť českých jahod, a tak je cpu všude, kde se dá.🍓 Buchtu jsem obzvláštnila ořechovou drobenkou, která jí dodala skvělou chuť. Pokud máte rádi vláčné buchty, tak tahle vám určitě zachutná.😊


Co budeme potřebovat:


Na těsto:

200 g hladké špaldové mouky (používám značku Pernerka)

2 vejce

100 g kokosového cukru

1/2 prášku do pečiva

1/2 čl skořice

1 balení (250 g) ricotty

100 ml mléka

2 pl oleje


Na drobenku:

100 g oříšků (použila jsem 50 g mandlí a 50 g vlašských ořechů)

2 pl kokosového cukru

Hrst ovesných vloček

50 g změklého másla


350 g jahod


Postup:


Vejce umixujeme společně s kokosovým cukrem do hladké pěny. Poté přidáme ricottu, mléko a olej. Promícháme.


Suché suroviny společně smícháme a přidáme k tekuté směsi. Umícháme hladké těsto.


Na drobenku si umixujeme naší směs ořechů na mouku. Použít můžete ořechy, které máte rádi. Já zvolila mix mandlí a vlašáků. K namletým ořechům přidáme vločky, nejlépe jemné, kokosový cukr a máslo, které je lepší mít vyndané z lednice předem, aby bylo měkké. Konečky prstů vytvoříme drobenku. Máslo by se mělo spojit se sypkými surovinami.


Připravíme si pekáč, který vymažeme olejem a posypeme trochou mouky. Těsto vlijeme do pekáče.


Jahody nakrájíme na menší kousky a nasypeme je rovnoměrně na celé těsto. Nakonec buchtu zasypeme drobenkou.


Pečeme v troubě na 175 stupňů cca 40-45 minut. Drobenka by se neměla spálit.


Po vyndání z trouby necháme vychladnout a poté můžeme podávat.


Dobrou chuť💋





0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com