Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Jablečný perník s borůvkovým džemem a čokoládovým krémem


Nadýchaný a vláčný perník potřený kvalitním borůvkovým džemem s vrstvou lahodného čokoládového krému.🤩 Tomu říkám ideální víkendový dezert.🍰 Džemy Zezem obsahují 72 g ovoce na 100 g džemu. Nejsou tolik přeslazené a skvěle se hodí do dezertů nebo třeba jen tak na chleba s máslem.🥰



Co budeme potřebovat:


Na těsto:

  • 100 g celozrnné špaldové mouky

  • 100 g hladké špaldové mouky (nebo hladké pšeničné mouky)

  • 1 pl holandského kakaa

  • 60 g třtinového cukru

  • 1 prášek do perníku

  • Špetka skořice

  • 1 vejce

  • 200 ml mléka

  • 50 ml oleje

  • 1 velké jablko


Na krém:

  • 200 g ricotty

  • 150 g polotučného tvarohu

  • 50 g kvalitní vysokoprocentní čokolády

  • 4 čl moučkového třtinového cukru


  • Džem na potření (použila jsem borůvkový džem značky Zezem)


Postup:


V míse smícháme společně vejce, mléko a olej. V jiné míse smícháme všechny suché suroviny a přisypeme k mokré směsi. Umícháme těsto, do kterého nakonec přidáme oloupané a nastrouhané jablko.


Pečící formu (použila jsem dortovou formu o průměru 22 cm) vymažeme olejem a nalijeme do ní těsto.


Perník pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 30 minut. Před vyndáním propíchneme špejlí, zda se nám těsto ještě nelepí.


Upečený perník necháme vychladnout. Pokud je perník po upečení vypouklý, můžeme ho seříznout a zarovnat.


Ricottu smícháme společně s tvarohem a moučkovým cukrem. Čokoládu nalámeme, přilijeme pár kapek vody a ve vodní lázni necháme roztéct. Rozteklou čokoládu vmícháme do krému.


Vychladlý perník potřeme vrstvou džemu. Nakonec už jen navrstvíme krém a ozdobíme dle chuti. Já použila na dozdobení mandličky, borůvky a rozmarýn.


Můžeme ihned podávat.


Dobrou chuť💋




105 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com