Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Fusilli se žampiony a smetanovou omáčkou na bílém víně

Další ze série rychlých jídel, které vás nejen pořádně zasytí ale také si na něm skvěle pochutnáte. Těstoviny si vařím poměrně často a ráda je pozměňuji. Smetanové omáčky jsou jedny z nejlepších a ještě když se k nim přidá bílé víno, tak to celé jídlo vyšvihne k dokonalosti! 😊 A výhoda vaření s vínem je ta, že si skleničku, dvě, tři... můžete dopřát rovnou během vaření! 😀🍷

Co budeme potřebovat:

Na cca 3 porce:

300 g celozrnných těstovin fusilli

200 g kuřecích prsou

1/2 cibule

1 stroužek česneku

200 g žampionů

150 ml bílého vína, které máte rádi (nejlépe suché)

250 ml smetany na vaření (použila jsem 10%)

Olivový olej

Parmezán

Sůl

Pepř

Bazalka

Postup:

Těstoviny uvříme dle návodu.

Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a dáme orestovat s olivovým olejem na pánvi. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme k ovoněné cibuli s česnekem. Maso osolíme, opepříme a restujeme přibližně 5 minut, aby se zatáhlo. Poté přidáme na plátky nakrájemné žampiony a ještě společně restujeme.

Celou směs podlijeme vínem a počkáme, dokud se nám nevyvaří alkohol (poznáte to po čichu, že už alkohol není cítit).

Nakonec přidáme smetanu, kterou necháme zredukovat, aby nám vznikla hustější omáčka.

Celou směs dochutíme solí a nastrouhaným parmezánem dle chuti.

Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme posypané parmezánem a bazalkou.

Dobrou chuť💋

103 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com