Šárka Červinková
Fusilli se žampiony a smetanovou omáčkou na bílém víně

Další ze série rychlých jídel, které vás nejen pořádně zasytí ale také si na něm skvěle pochutnáte. Těstoviny si vařím poměrně často a ráda je pozměňuji. Smetanové omáčky jsou jedny z nejlepších a ještě když se k nim přidá bílé víno, tak to celé jídlo vyšvihne k dokonalosti! 😊 A výhoda vaření s vínem je ta, že si skleničku, dvě, tři... můžete dopřát rovnou během vaření! 😀🍷
Co budeme potřebovat:
Na cca 3 porce:
300 g celozrnných těstovin fusilli
200 g kuřecích prsou
1/2 cibule
1 stroužek česneku
200 g žampionů
150 ml bílého vína, které máte rádi (nejlépe suché)
250 ml smetany na vaření (použila jsem 10%)
Olivový olej
Parmezán
Sůl
Pepř
Bazalka
Postup:
Těstoviny uvříme dle návodu.
Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a dáme orestovat s olivovým olejem na pánvi. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme k ovoněné cibuli s česnekem. Maso osolíme, opepříme a restujeme přibližně 5 minut, aby se zatáhlo. Poté přidáme na plátky nakrájemné žampiony a ještě společně restujeme.
Celou směs podlijeme vínem a počkáme, dokud se nám nevyvaří alkohol (poznáte to po čichu, že už alkohol není cítit).
Nakonec přidáme smetanu, kterou necháme zredukovat, aby nám vznikla hustější omáčka.
Celou směs dochutíme solí a nastrouhaným parmezánem dle chuti.
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme posypané parmezánem a bazalkou.
Dobrou chuť💋
