top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Čokoládové cuketové brownies


Ukrýt zeleninu v dezertech se dá celkem jednoduše. Kolikrát nám dokáže krásně zvláčnit moučník a nikdo ani nepozná, že se v něm nějaká zelenina schovává. Tak je tomu i u tohoto čokoládového brownies, které v sobě ukrývá nastrouhanou cuketu. Zkoušela jsem u nás doma, zda to někdo pozná a nepoznal.😋 Pokud chcete nějakou zeleninu dostat například do dětí, zkuste to touhle čokoládovou dobrotou, která pro ně bude odlehčenější a zdravější náhradou sladkostí.🍫

Brownies má na povrchu krásně křupavou krustu, uvnitř je vláčné a pro lepší chuť a zvýraznění jsem zvolila kousky lískových ořechů a ořechové máslo s příchutí brownie, kterým jsem upečený dezert ještě přelila. Pro doplnění bílkovin jsem následně brownies podávala s tvarohem.🌰🥰


Co budeme potřebovat:


  • 100 g vysokoprocentní čokolády (nejlépe 70%)

  • 50 g másla

  • 2 vejce

  • 150 g třtinového cukru

  • 50 g hladké špaldové mouky

  • 2 pl kakaa

  • Špetka soli

  • Vanilkový extrakt

  • 150 g oloupané cukety

  • 2 hrsti lískových ořechů


Navíc:



Postup:


Vejce společně s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Musíme být trpěliví, může to trvat až 10 minut, než se nám pořádně vyšlehají.


Čokoládu nalámeme a společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni.


K vyšlehaným vejcím následně přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidáme pár kapek vanilkového aroma, špetku soli, mouku a kakao. Umícháme v hladké těsto.


Nakonec do těsta přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a hrst rozdrcených lískových ořechů.


Pekáč (použila jsem pekáč velikosti 28x28 cm) vytřeme máslem a vlijeme do něj umíchané těsto. Těsto posypeme zbylými kousky lískových ořechů a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 25 minut.


Po upečení necháme vychladnout.


Hotové brownies můžeme nakonec přelít brownie pastou a podávat s malinami a tvarohem (nebo s vanilkovou zmrzlinou).


Dobrou chuť💋







7 014 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page