Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Čokoládová roláda s pařížským krémem a malinami


Přeci jen si alespoň jeden valentýnský recept neodpustím.🥰 Pokud bych měla popsat lásku a vášeň pomocí jídla, bylo by to spojení čokolády a malin.❤🍫 Nesmrtelná a neodolatelná kombinace plná pokušení.😍 To přesně představuje i tahle roláda. Čokoládový korpus, jemný čokoládový, smetanový krém a nakyslá chuť malin, to je za mě láska na první ochutnání!❤ Pokud však Valentýn neslavíte, vůbec to nevadí! Tenhle skvělý dezert si můžete upéct i jen tak pro zpříjemnění dne a na oslazení vašeho života! To je třeba vždy, no ne? 😊🤩



Co budeme potřebovat:


Pařížská šlehačka

  • 600 ml smetany na šlehání

  • 40 g třtinového cukru

  • 30 g holandského kakaa

  • 50 g vysokoprocentní čokolády (7O %)

  • 1 ztužovač šlehačky


Těsto

  • 4 vejce

  • 100 g moučkového třtinového cukru

  • 80 g hladké špaldové nebo pšeničné mouky

  • 2 pl kakaa

  • 1 čl prášku do pečiva

  • Špetka soli


Malinový džem - doporučuji vyzkoušet džemy Zezem

Maliny


Postup:


Jako první připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu nalijeme do kastrůlku a začneme zahřívat na mírném plamenu. Do smetany vmícháme cukr a kakao. Smetanu zahříváme ale nevaříme! Smetana by měla být ohřátá tak, abyste v ní nemohli udržet prst. Poté sundáme z plotny a vmícháme do ní čokoládu.


Takto připravenou pařížskou šlehačku necháme vystydnout a poté dáme vychladit do lednice. Nejlépe přes noc. Šlehačka by měla být před šleháním studená.


Než se nám vychladí šlehačka, vrhneme se na korpus. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny. Poté do ní vmícháme žloutky, moučkový cukr a prosátou mouku. Nakonec přimícháme kakao a prášek do pečiva. Vytvoříme hladké těsto, které rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Vytvoříme co největší obdélník.


Roládu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut.


Roládu po upečení i s papírem ihned zabalíme a necháme vychladnout.


Pokračujeme v přípravě šlehačky. Vychlazenou šlehačku vyšleháme se ztužovačem do pevného krému. Pokud by vám šlehačka neztuhla, můžete dát ztužovače dva.


Vychlazenou roládu rozbalíme a opatrně oddělíme od pečícího papíru.


Roládu potřeme vrstvou malinového džemu (použila jsem kvalitní džem od Zezem).


Na vrstvu džemu rozetřeme pařížskou šlehačku (trochu si necháme na potření hřbetu rolády).


Pokud máte více malin, můžete je rozkrojit napůl a přidat dovnitř rolády.


Roládu pevně zamotáme a potřeme zbytkem šlehačky i hřbet.


Nakonec roládu posypeme trochou kakaa a ozdobíme malinami.


Pro hezčí vzhled odkrojíme a zarovnáme okraje rolády . Můžeme ihned podávat.


Dobrou chuť a krásný svátek zamilovaných. 💋






392 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše