Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Banánová buchta

Aktualizace: dub 7

Mrkvovou buchtu na plech jste si oblíbili, a tak tu pro vás mám recept na její sestru.😍 Hlavní ingrediencí je tu ale tentokrát banán.🍌 Vláčné těsto, sladká chuť a svěží krém přelitý čokoládou. A to vše ve zdravé verzi! Tak se do ní pojďme pustit.😊

Co budeme potřebovat:

Na těsto

  • 100 g jemně pomletých ovesných vloček

  • 100 g celozrnné špladové mouky

  • 2 vejce

  • 2 pl třtinového cukru

  • 2 zralé banány

  • 2 pl kokosového oleje (v tuhém stavu, můžete nahradit i olivovým olejem, ale v tekutém stavu dejte raději lžíce 3)

  • 1 čl prášku do pečiva

  • 1 čl skořice

  • Vanilkové aroma

  • Hrst vlašských ořechů

Na krém

  • 1 polotučný/odtučněný tvaroh

  • 1 balení ricotty (250 g)

  • Sladidlo dle chuti (použila jsem med)

  • Špetka citrónové kůry

Poleva

  • 25 g vysokoprocentní čokolády

  • Trocha vody

Postup:

Vejce vyšleháme společně s cukrem do hladké pěny (v robotu to může trvat 8-10 minut). Kokosový olej rozehřejeme a přilijeme ho k vyšlehaným vejcím. Banány rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme též k vejcím. Promícháme.

V míse smícháme mouku s pomletými ovesnými vločkami, práškem do pečiva a skořicí. Tyto suché ingredience přidáme ke směsi s vejci a pořádně promícháme.

Nakonec přidáme pár kapek vanilkového aroma a hrst najemno nasekaných vlašských ořechů.

Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a vysypeme trochou pomletých ovesných vloček. Těsto vlijeme do pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme 25 minut.

Mezitím si připravíme krém. Z tvarohu i z ricotty odlijeme přebytečnou vodu a smíchame dohromady společně se sladidlem. Použila jsem cca 3 polévkové lžíce medu. Nakonec do krém přidáme špetku nastrouhané citrónové kůry, ktera dodá krému svěžest! :)

Upečený korpus necháme vychladnout.

Vychlazený korpus potřeme námi připraveným krémem.

Čokoládu nalámeme na kousky a přilijeme k ní pár kapek horké vody. Necháme čokoládu rozpustit za stálého míchání ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládou vytvoříme na buchtě "cákance" a dáme ztuhnout alespoň na hodinku do lednice.

Podávat můžeme s kolečkama banánu.

Dobrou chuť💋

644 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com