Šárka Červinková
Tagliatelle s hráškovým pestem

Jedno z nejrychlejších a nejvěrnějších jídel, co znám. Uvařit těstoviny a smíchat je s jakýmkoliv pestem. Na co ale zbytečně kupovat předražená pesta v obchodě, když si doma můžete udělat vlastní, které vám zabere minimum času a je to taková dobrota!😊 Bazalkové pesto už je taková klasika, ale co hráškové? Už jste ho někdy zkoušeli? Pesto je jemné, krémové a skvěle člověka zasytí. Kombinace těstovin a hrášku ve mě už vyvolává jaro, tak ho pojďte přivolat se mnou🍝☺
Co budeme potřebovat:
Na cca 2 porce:
250 g těstovin tagliatelle
250 g mraženého hrášku
4 pl olivového oleje
Hrst piniových oříšků
2 stroužky česneku
Citrónová šťáva
Pepř
Sůl

Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Hrášek dáme do vroucí vody cca na 3 minuty. 3/4 hrášku přendáme do mixéru a 1/3 si dáme stranou.
K hrášku do mixéru přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, piniové oříšky, pár kapek citrónu, pepř a sůl. Vše rozmixujeme v hladké pesto.
Uvařené těstoviny smícháme s pestem a hráškem, který nám zbyl.
Těstoviny podáváme posypané parmezánem a piniovými oříšky.
Dobrou chuť💋

