Šárka Červinková
Tandoori tofu po indicku

Jestli je nějaká kuchyně, kterou teď vyhledávám nejvíce, tak je to právě ta indická.😍 Proto jsem se rozhodla, že si jí budu vařit více i doma. Tentokrát jsem místo masa zařadila tofu, takže je jídlo ideální jak pro vegetariány, tak i pro vegany! Pokud byste si však maso neodpustili, můžete tofu nahradit kuřecími prsy. 😊
Ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Zabere vám maximálně 30 minut a výsledek? Neskutečnej!❤
Co budeme potřebovat:
1 balení tofu natural 2 stroužky česneku Čerstvý zázvor 2 čl Ghí másla 150 g cherry rajčátek 200 ml pasírovaných rajčat 250 ml kokosového mléka 1 čl kokosového cukru Koření tandoori Sůl Pepř Čerstvý koriandr Rýže basmati/jasmínová (kterou jsem sice použila já, ale už to není rýže typická pro indickou kuchyni, proto raději použijte rýži basmati pro zachování autentičnosti, já jí zrovna bohužel neměla..)😊
Postup:
Rýži uvaříme dle návodu.
Na pánvi rozpustíme 2 čajové lžičky ghí másla. Přidáme nadrobno nakrájené 2 stroužky česneku a nadrobno nakrájený kousek čerstvého závoru (přibližně velikosti 2 palců). Restujeme, dokud se nám česnek krásně nerozvoní.
Tofu propláchneme, nakrájíme na kostičky a přidáme k orestovanému česneku se zázvorem. Tofu v pánvi okořeníme tandoori kořením, opepříme, případně můžeme přidat trochu chilli (pokud máte rádi pálivé). Vše pořádně promícháme, aby se nám tofu obalilo v koření ze všech stran.
Poté přidáme napůl rozkrojená cherry rajčátka a 1 lžičku kokosového cukru. Chvilku restujeme a po 2-3 minutách vše podlijeme pasírovanými rajčaty. Promícháme.
Nakonec celou směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme dle chuti a přidáme hrst nakrájeného čerstvého koriandru.
Celou směs promícháme a necháme chvíli povařit.
Tofu podáváme s rýží a nakonec ještě posypeme čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť💋


#Hlavníjídlo #Slané #Zdravé #Kokosovémléko #Bezmasa #Vegetariánské #Veganské #Oběd #Kokosovémléko