Šárka Červinková
Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem

Pařížské rohlíčky ve zdravější verzi, plné ořechů, které poslouží nejen jako vánoční cukroví. 😊
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
150 g vlašských ořechů
100 g mandlové mouky
2 pl ovesných vloček (namletých na mouku)
10 datlí bez pecky
Bílky ze 4 vajec
Na krém:
Karamelový puding
300 ml mléka
2 pl přepuštěného másla Ghí
Kokosový cukr dle chuti
50 g vysokoprocentní čokolády
1 pl Kokosového oleje
Postup:
Datle namočíme do převařené horké vody cca na 15 minut. Poté co změknou je s trochou vody, ve které se máčely, hodíme do mixéru a umixujeme na hladkou pastu. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Vlašské ořechy nameleme na mouku a přidáme společně s mandlovou moukou, 2 lžícemi ovesné mouky a datlovou pastou k bílkům. Všechny suroviny promícháme. Hotové těsto přendáme do zdobícího sáčku a na plechu vyloženým pečícím papírem tvoříme rohlíčky.
Pečeme na 180 stupňů 10-12 minut.
200 ml mléka dáme v kastrůlku zahřát. Ve zbylém mléce rozmícháme puding a pomalu ho vmícháme do horkého mléka. Až se nám puding uvaří, ještě horký ho osladíme kokosovým cukrem dle chuti.
Krém dáme vychaldit do lednice.
Do vychlazeného krému přidáme 2 lžíce přepuštěného másla a rozmixujeme mixérem, aby v krému nebyly hrudky.
Zdobící sáček naplníme krémem a ozdobíme s ním rohlíčky.
Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni.
Vršek rohlíčků namáčíme do čokolády.
Hotové rohlíčky skladujeme v lednici nebo někde na studeném místě. Doporučuji je do 1 týdne sníst (i když to si myslím nebude problém 😀)
Dobrou chuť💋


#Sladké #Vánočnírecepty #Cukroví #Zdravé #Čokoláda #Ořechy #Chuťovky