top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Ricottová mramorová bábovka

Aktualizováno: 16. 1. 2021


Bábovka na všechny způsoby je vždy ideální volbou pro rychlý dezert ke kafi. U nás doma dost frčí. Často pečeme makovou nebo ořechovou. Já dnes trošku náš recept poupravila do zdravější verze a přidala do bábovky ricottu, díky které je bábovka vláčnější a plná bílkovin😊 No a čokoláda je taková třešnička na dortu😍 U nás se po ní jen zaprášilo!🤤

 

Co budeme potřebovat:

  • 200 g špaldové celozrnné mouky

  • 2 vejce

  • 100 g třtinového cukru

  • 200 g ricotty (1 balení)

  • 50 ml oleje (řepkový, kokosový...)

  • 1/2 balení prášku do pečiva

  • 150 ml mléka

  • 1 pl holandského kakaa


Dle chuti: Vysokoprocentní čokoláda Trocha vody Ořechy

Postup:

Vejce vyšleháme společně s cukrem do pěny. Poté přidáme ricottu, olej, a mléko. Suroviny společně promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a smícháme v hladké těsto.

Formu na bábovku vytřeme olejem a vysypeme moukou.

3/4 těsta vlijeme do formy. Zbytek těsta smícháme s kakaem a nalijeme na světlou vrstvu.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut.

Před vyndáním zkontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí.

Bábovku necháme vychladnout.

Před vyklopením si pomůžeme nožem a odlepíme jím bábovku od stěn formy, aby se nám lépe vyklápěla. Opatrně vyklopíme.

Čokoládu nalámeme na kostičky a přilijeme k ní trošku převařené horké vody. Nad vodní lázní při stálém míchání necháme rozpustit.

Čokoládou polijeme bábovku. Můžeme dozdobit ořechy. Já použila mleté vlašské ořechy a celé mandle.

Podávat můžeme ihned.

Dobrou chuť💋

#Ořechy #Sladké #Pečení #Dezerty #Čokoláda #Zdravé

5 504 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page