top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Ricottový koláč s ostružinami


V lese nebo na zahrádce určitě ostružiny v tomhle okamžiku najdete. Většinou kyselé, občas se poštěstí a najdou se i sladké. Pokud je neradi ujídáte jen tak samotné, určitě z nich zkuste něco upéct. Například v tomhle koláči z ricotty krásně vynikne jejich nakyslá chuť a pochutnáte si tak na nich o něco více! :)

 

Co budeme potřebovat:

200 g celozrnné mouky

2 kelímky ricotty (400 g)

2 vejce

70 g třtinového cukru

1 PL kokosového oleje

1 prášek do pečiva

Špetka skořice

Vanilkové aroma

1 hrnek ostružin (čerstvých/mražených)

Hrst mandlových plátků 

Postup:

Vejce vyšleháme společně s třtinovým cukrem. Poté přidáme kokosový olej (rozpuštěný), pár kapek vanilkového aroma a ricottu a společně promícháme. Vedle v míse smícháme suché ingredience a přidáme je k těstu. Vznikne hustší těsto, do kterého vmícháme 1/2 hrnku ostružin. 

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Koláč posypeme zbytkem ostružin, plátky mandlí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 60 minut. Před vyndáním z trouby propíchneme špejlí, zda se na ní těsto nelepí. 

Koláč je krásně vláčný díky ricottě. Před podáním si ho můžete ještě posypat třtinovým moučkovým cukrem (rozmixuju v mixéru hrubý třtinový).

Dobrou chuť💋

#Pečení #Sladké #Ovoce #Zdravé #Dezerty

187 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page