- Šárka
FIT cuketový perník s arašídovým krémem
Aktualizováno: 10. 8. 2021

Perník jako vzpomínka na mé dětství.😍 Už od malička nám ho mamka pekla doma. Provoněl vždycky celý byt a já ho milovala ještě s vrstvou čokoládové polevy a horou šlehačky ve spreji.❤ To bylo teda #nebevhube.
Já ale mamky recept posunula o něco dál. Udělala jsem zdravější variantu z té naší klasiky a vytvořila #nebevhubenadruhou.😁❤
Co budeme potřebovat:
Na perník
2 hrnky celozrnné pšeničné/špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1 lžíce ztuhlého kokosového oleje (jinak 20 ml tekutého)
1 středně velká cuketa
1/2 balení prášku do perníku
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky skořice
2 lžíce holandského kakaa
Vanilkové aroma
Na krém
1 vanička nízkotučného tvarohu (250 g)
1 kelímek ricotty (200 g)
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce medu
Postup:
Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme chvilku odležet, aby pustila trochu šťávy, kterou také využijeme.
V míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přimícháme cuketu i se šťávou, kokosový olej a pár kapek vanilkového aroma.
Suché ingredience smícháme dohromady a přidáme je k tekuté směsi. Pořádně promícháme.
Pekáč vymažeme kokosovým olejem a zasypeme trochou mouky. Nalijeme do něj těsto a dáme péct na 25-30 minut do vyhřáté trouby na 160 stupňů. (Záleží, jak tlusté máme těsto)
Před vyndáním těsto propíchneme špejlí. Těsto se nám na ní nesmí lepit.
Tvaroh s ricottou rozmixujeme společně s medem a arašídovým máslem.
Vychladlý perník potřeme krémem. Vršek můžeme dozdobit ovocem, mátou a posypat chia semínky.
Dobrou chuť💋


#Ořechovémáslo #Sladké #Zdravé #Tvaroh #Cuketa #Pečení #Dezerty