Šárka Červinková
Borůvkový cheesecake (bez lepku)
Aktualizováno: 2. 7. 2020

Kynuté borůvkové koláče a tvarohové knedlíky, to je taková klasika, kterou každý miluje. Ale pokud si upečete tenhle borůvkový cheesecake, budete milovat další borůvkovou dobrotu!
Navíc neobsahuje lepek, takže je vhodný i pro celiaky. Pochutná si na něm opravdu každý! 😊
Co budeme potřebovat:
Na korpus
80 g loupaných mandlí
50 g pohankové mouky
1 vejce
100 g bílého jogurtu
1 pl medu
20 ml kokosového oleje
Tvarohová vrstva
250 g nízkotučného/polotučného tvarohu
2 balení (400 g) ricotty
2 vejce
Trocha citrónové kůry
60 g třtinového cukru
Pár kapek vanilkového aroma
250 g borůvek
Postup:
Mandle v mixéru rozmixujeme na mouku. Mandlovou mouku smícháme společně s pohankovou moukou. Přidáme ostatní suroviny a umícháme husté těsto.
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů 10 minut.
V míse smícháme tvaroh, ricottu a vejce. Přidáme cukr, pár kapek vanilkového aroma a špetku citrónové kůry.
Tvarohovou vrstvu nalijeme na předpečený korpus a dáme péct do trouby na 55-60 minut.
Pod dortovou formu dáme pekáček s horkou vodou, aby byl cheesecake vláčný.
15 minut před dopečením dodáme na tvarohovou vrstvu borůvky a vrátíme zpět do trouby.
Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Dobrou chuť💋

#Ořechy #Sladké #Pečení #Tvaroh #Dort #Ovoce #Zdravé #Bezlepku