top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Borůvkový cheesecake (bez lepku)

Aktualizováno: 2. 7. 2020


Kynuté borůvkové koláče a tvarohové knedlíky, to je taková klasika, kterou každý miluje. Ale pokud si upečete tenhle borůvkový cheesecake, budete milovat další borůvkovou dobrotu!

Navíc neobsahuje lepek, takže je vhodný i pro celiaky. Pochutná si na něm opravdu každý! 😊

 

Co budeme potřebovat:

Na korpus

  • 80 g loupaných mandlí

  • 50 g pohankové mouky

  • 1 vejce

  • 100 g bílého jogurtu

  • 1 pl medu

  • 20 ml kokosového oleje

Tvarohová vrstva

  • 250 g nízkotučného/polotučného tvarohu

  • 2 balení (400 g) ricotty

  • 2 vejce

  • Trocha citrónové kůry

  • 60 g třtinového cukru

  • Pár kapek vanilkového aroma

250 g borůvek

Postup:

Mandle v mixéru rozmixujeme na mouku. Mandlovou mouku smícháme společně s pohankovou moukou. Přidáme ostatní suroviny a umícháme husté těsto.

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů 10 minut.

V míse smícháme tvaroh, ricottu a vejce. Přidáme cukr, pár kapek vanilkového aroma a špetku citrónové kůry.

Tvarohovou vrstvu nalijeme na předpečený korpus a dáme péct do trouby na 55-60 minut.

Pod dortovou formu dáme pekáček s horkou vodou, aby byl cheesecake vláčný.

15 minut před dopečením dodáme na tvarohovou vrstvu borůvky a vrátíme zpět do trouby.

Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť💋

#Ořechy #Sladké #Pečení #Tvaroh #Dort #Ovoce #Zdravé #Bezlepku

500 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page