Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Ořechová roláda s jahodama

Aktualizace: dub 15


Úkol zněl jasně: "Upeč něco s vlašskými ořechy". Takový úkol jsem dostala od švagra, který slavil tenhle víkend svátek. Jelikož jsem teď už několikrát po sobě pekla samé dorty, napadlo mě udělat nějakou změnu a místo dortu upéct roládu. Ani byste nevěřili, jaký měla tahle roláda úspěch.❤ Vždycky mě tyhle spokojené výrazy a zmizení mého výtvoru rychlostí blesku taak potěší. 😀 A určitě tahle roláda udělá radost vám i každému, kdo ji ochutná.😊

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

4 vejce

3 pl medu/jiného sladidla

3 pl odtučněného tvarohu

1 odměrka proteinu

50 g rozemletých vlašských ořechů

1/2 prášku do pečiva

Pár kapek vanilkového extraktu

Na krém:

600 g ricotty (můžete použít i mascarpone nebo půl napůl)

Sladidlo dle chuti (med, moučkový třtinový cukr)

Kapka vanilkového aroma

Hrst vlašských ořechů

Jahody na ozdobení, lístky máty

Postup:

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů

Oddělíme od sebe žloutky s bílky a z bílků vyšleháme nadýchaný sníh.

Žloutky rozmixujeme společně s cukrem/medem a tvarohem. Poté přidáme zbylé ingredience a sníh z bílků. Pořádně promícháme.

Na plech s pečícím papírem rozprostřeme rovnoměrně těsto, aby bylo na každé straně stejně silné. (Snažíme se vytvořit obdélníkový tvar)

Dáme péct na 20 - 25 minut.

Hotový plát i s pečícím papírem srolujeme, aby se nám po vychladnutí nepotrhal a necháme vychladnout.

Na krém si smícháme ricottu nebo mascarpone společně se sladidlem, kapkou vanilkového extraktu a přidáme hrst nasekaných vlašských ořechů.

Vychladlou roládu sundáme opatrně z pečicího papíru. Potřeme ji krémem (trochu krému si necháme i na vrch rolády). Na krém poklademe plátky jahod a srolujeme.

Vršek rolády potřeme zbylým krémem a dozdobíme jahodami, ořechy a lístky máty.

Roládu dáme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice.

Dobrou chuť💋

#Ovoce #Tvaroh #Bezmouky #Protein #Pečení #Sladké

0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com