Šárka Červinková
Bezlepkové banánové tiramisu

Milovníci klasického zákusku tiramisu si rozhodně zamilují i tuhle bezlepkovou zdravější verzi. Spojení banánu, kávy, arašídového másla a smetanového krému dodává tomuto dezertu neodolatelnou chuť❤
Tak se do něj pojďme pustit😊
Co budeme potřebovat:
Na korpus
200 g pohankové mouky
100 g mletých mandlí nebo mandlové mouky
1 čl bezlepkového prášku do pečiva
80 ml kokosového oleje
4 pl kokosového cukru či jiného sladidla
300 ml mléka
1 silné espresso
Na krém
1 mascarpone 1 polotučný tvaroh 1 pl arašídového másla 1 šálek silného espressa 3 pl kokosového cukru či jiného sladidla 1 odměrka vanilkového proteinu 1 banán Kakao na posypání
Postup:
V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus. Poté přidáme rozpuštěný olej, mléko, šálek espressa a pořádně promícháme.
Těsto vlijeme do drtové formy vymazané olejem a pečeme na 180 stupňů 35-40 minut (záleží na typu vaší trouby).
Na krém si mixérem smícháme všechny suroviny a dáme ztuhnout do lednice.
Upečený korpus necháme vychladnout a následně rozkrojíme na dvě stejné půlky.
První půlku pomažeme krémem a na krém vyskládáme na kolečka nakrájený banán.
Přiklopíme druhou půlkou korpusu a opět potřeme zbytkem krému.
Nakonec dort posypeme kakaem a můžeme dozdobit banánem.
Dort necháme odležet v lednici nejlépe přes noc, aby byl korpus vláčnější.
Dobrou chuť💋


#Zdravé #Pečení #Mascarpone #Ořechovémáslo #Tvaroh #Bezlepkové #Sladké #Dezerty #Dort