top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Bezlepkové banánové tiramisu


Milovníci klasického zákusku tiramisu si rozhodně zamilují i tuhle bezlepkovou zdravější verzi. Spojení banánu, kávy, arašídového másla a smetanového krému dodává tomuto dezertu neodolatelnou chuť❤

Tak se do něj pojďme pustit😊

 

Co budeme potřebovat:

Na korpus

200 g pohankové mouky

100 g mletých mandlí nebo mandlové mouky

1 čl bezlepkového prášku do pečiva

80 ml kokosového oleje

4 pl kokosového cukru či jiného sladidla

300 ml mléka

1 silné espresso

Na krém

1 mascarpone 1 polotučný tvaroh 1 pl arašídového másla 1 šálek silného espressa 3 pl kokosového cukru či jiného sladidla 1 odměrka vanilkového proteinu 1 banán Kakao na posypání

Postup:

V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus. Poté přidáme rozpuštěný olej, mléko, šálek espressa a pořádně promícháme.

Těsto vlijeme do drtové formy vymazané olejem a pečeme na 180 stupňů 35-40 minut (záleží na typu vaší trouby).

Na krém si mixérem smícháme všechny suroviny a dáme ztuhnout do lednice.

Upečený korpus necháme vychladnout a následně rozkrojíme na dvě stejné půlky.

První půlku pomažeme krémem a na krém vyskládáme na kolečka nakrájený banán.

Přiklopíme druhou půlkou korpusu a opět potřeme zbytkem krému.

Nakonec dort posypeme kakaem a můžeme dozdobit banánem.

Dort necháme odležet v lednici nejlépe přes noc, aby byl korpus vláčnější.

Dobrou chuť💋

#Zdravé #Pečení #Mascarpone #Ořechovémáslo #Tvaroh #Bezlepkové #Sladké #Dezerty #Dort

392 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page