top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Banánové muffiny


Banánové muffiny už jsou taková klasika, ale dají se pokaždé udělat na několik způsobů a nikdy prostě nezklamou! Rychlovka, kterou si dělám, když mám na něco chuť a doma mi přebývají zralé banány. A že vždycky moc potěší! 😊

 

Co budeme potřebovat:

na 12 muffinů:

2  vejce

3 pl stévie

2 zralé banány

1pl kokosového oleje (rozehřátého)

100 g rýžové mouky

100 g špaldové mouky

2 čl prášku do pečiva

1/2 čl skořice

Postup:

Vajíčka vyšleháme se stévií. Banány vidličkou rozmačkáme na kaši a přidáme k vyšlehaným vajíčkům společně se lžící kokosového oleje. Promícháme.

Obě mouky smícháme dohromady s práškem do pečiva a skořicí. Sypkou směs přidáme k vajíčkům s banánem a vyšleháme v hladké těsto.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Formu na muffiny (nebo použijte silikonové formičky, nedoporučuji moc papírové košíčky, ty se lepí na těsto po upečení) potřeme kokosovým olejem.

Těsto nalijeme do 3/4 každé z forem. Na vrch každého muffinu můžeme položit plátek banánu na ozdobu.

Pečeme 25-30 minut.

Dobrou chuť💋

#Zdravé #Pečení #Svačinka #Sladké #Dezerty

381 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page